Echitatie, Bucuresti: Salonul Calului 2012, un succes marca Equestria

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Prima editie a Salonului Calului, eveniment in premiera in Romania dedicat activitatilor de business, competitie sportiva si show ecvestru, s-a derulat in perioada 27-30 septembrie 2012 la sediul clubului Equestria din Tancabesti (DN1, zona Snagov). Salonul Calului a reusit sa reinvie atractia romanilor fata de echitatie, sportul nobil care se bucura de o indelungata traditie in tara inca din perioada interbelica. Salonul Calului si-a propus si a reusit sa aduca in Romania modelul faimosului Salon du Cheval din Paris, creind din activitatile ecvestre o sursa de inspiratie pentru un stil de viata sofisticat, precum si pentru un business cu un mare potential in Romania.

Derulat pe parcursul a 4 zile, Salonul Calului a inclus actiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitatie, proprietari de cai, producatori din domeniu), cat si publicului larg. Programul evenimentului a cuprins prezentari de cai, standuri de prezentare produse si echipamente ecvestre, alaturi de un program complex de spectacol ecvestru: parade, acrobatii, dresaj, cascadorii, prezentari de atelaje si masini de epoca etc.

 

Radu Ilioi a castigat Marele Premiu al Municipiului Bucuresti

Sportivul Radu Ilioi de la clubul CSM Sibiu a castigat pentru al doilea an consecutiv competitia Marele Premiu al Municipiului Bucuresti alaturi de calul sau, Brutus. Pe locurile doi si trei s-au clasat Torok Sandor din Ungaria cu calul Lancelot, respectiv Jacab Aron cu calul Mefisto, reprezentand clubul Drosera din Satu-Mare. Vedeta show-ului ecvestru a fost Platon, calul veteran al Clubului Equestria, iar pe partea de competitie a fost calul Brutus, castigator al celei mai dificile probe, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti. Foarte aplaudat si apreciat a fost si calul Clubului Equestria, Leopold, castigator surprinzator si de necontestat al probei de forta.

 

Peste 1.000 de spectatori pe zi

Audienta de care s-a bucurat evenimentul (cu o medie de 1.000 spectatori platitori pe zi in week-end), impresiile excelente primite atat din partea specialistilor, cat si a publicului larg, nivelul foarte ridicat al competitiilor sportive (au fost 16 probe de concurs la care au participat 185 de cai si in jur de 70 de sportivi din toata tara, Bulgaria si Ungaria), precum si spectaculozitatea si creativitatea modulului de entertainment probeaza pariul castigat de organizatori de a fi inspirat un nou trend urban si o noua perspectiva asupra echitatiei.

 

Personalitati la Salonul Calului

Pe parcursul celor 4 zile de evenimente ecvestre au luat parte la Salonul Calului personalitati precum Cristian Tantareanu, Monica Iagar, Dezbracatu’ si echipa emisiunii „Carcotasii”, actorii Marius Bodochi, Magda Catone, Bogan Stanoevici, directoarea Circului Globus Branduşa Novac, trei actori ai echipei „Mondenii” – Prima TV (Angel Popescu, Andreea Gramosteanu, Razvan Oprea), Delia Budeanu, Radu Naum, Emanuel Fantaneanu, ambasadorii Spaniei, Poloniei, Olandei, Danemarcei, Sloveniei si Austriei la Bucuresti, alte oficialitati.

 

Planuri mari pentru 2013

Pentru 2013, organizatorii au planuri mari: organizarea Cupei Natiunilor - Liga Europei Centrale si de Est - concurs reprezentativ pentru echipele nationale din tarile central si est-europene. De asemenea, urmatoarele editii ale Salonului Calului vor include prima licitatie profesionista de cai de competitie (de performanta) din Romania.

 

Salonul Calului l-a avut in calitate de consultant special permanent pe arbitrul international Gilbert Remy (Luxemburg), sef de pista grad III, acreditat FEI (Federatia Internationala de Echitatie). Expertul international a declarat ca nivelul competitiei sportive este fara indoiala comparabil cu nivelul competitiilor de gen din Europa de Est din punct de vedere al bazei ecvestre, al valorii competitorilor si al standardelor tehnice.

„Prima editie a Salonului Calului, un eveniment unicat in Romania, inseamna un pariu castigat: a creat premisele unei deschideri europene care speram sa se amplifice cu fiecare noua editie, si care poate inscrie Romania printre tarile emergente tot mai ambitioase din punct de vedere economic,social, sportiv si cultural. Provocarea proiectului, prin interesul manifestat de expozantii si concurentii confirmati si mai ales prin ampla deschidere catre viitor a editiilor ulterioare, recomanda Salonul Calului ca potential de imagine si investitie de viitor care sa contribuie la dezvoltarea Romaniei. Pentru editia din 2013, preconizam organizarea in premiera pentru România a primei licitatii de cai de rasa si de performanta si a Cupei Natiunilor – Liga Europei Centrale si de Est la echitatie”, a declarat dr. Ozana Moraru (foto), proprietara clubului Equestria.

Prima editie a Salonului Calului a fost organizata in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltarii Teritoriale si Turismului sub egida Explore the Carpathian Garden, Jandarmeria Romana, sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti. (galerie foto: Equestria)