Echitatie, Bucuresti: Salonul Calului, maraton de competitii de inalta performanta

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A treia editie a Salonului Calului, ce se va desfasura intre 26 septembrie si 5 octombrie 2014, la Baza Hipica Equestria de pe DN 1 Snagov – sat Tancabesti, propune, in intervalul 2-5 octombrie, 4 zile dedicate integral competitiilor sportive de inalta performanta, acreditate international de catre Federatia Internationala de Echitatie (FEI) in sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt asteptati 100 de sportivi si 150 de cai in competitie, din Belgia, Italia, Franta, Austria, Bulgaria, Grecia, Croatia, Turcia si Germania, care vor concura in cadrul a 15 probe dotate cu premii in valoare totala de 16.000 euro.

Concursuri nationale si internationale

Cele mai importante probe competitionale din cadrul concursului Grand Prix FEI CSI* sunt programate in weekendul 4-5 octombrie si includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour, precum si Bucharest International Grand Prix.

De asemenea, in intervalul 26-28 septembrie, Salonul Calului va gazdui Competitia nationala de sarituri peste obstacole (CSN), care include 11 probe cu diferite niveluri de dificultate si de varsta, inclusiv cele mai importante si cel mai bine premiate doua probe ale competitiei, Trofeul Equestria, aflat la a doua editie, si Cupa Salonul Calului. Nivelul de dificultate al probelor variaza de la cele mai usoare probe pentru copii, amatori si cai tineri, la cele cu elemente de dificultate specifice sportivilor experimentati. Vor fi probe de nivel F (cel mai usor), respectiv E, D,C, B si A (cel mai dificil). Fondul total de premiere din competitia nationala se ridica la 28.000 lei.

Cristian Topescu, printre personalitatile editiei a 3-a

Personalitatile care au confirmat participarea la competitiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) – arbitru si sef de pista international gr. III, Alexandru Iavorovski (Romania) – arbitru international, fost secretar general al Federatiei Ecvestre din Turcia, acum in pozitia de presedinte al juriului, arbitri internationali recunoscuti din Turcia, precum si reputatul comentator Cristian Topescu, un sustinator consacrat al Salonului Calului inca de la prima sa editie.

„Iata ca, odata cu cea de a 3-a sa editie, Salonul Calului se pozitioneaza tot mai ferm in zona reinvierii competitiei si spiritului de performanta, nobilul sport al echitatiei devenind un reper pentru toti pasionatii acestei discipline sportive. Toate concursurile si probele, pe diferite niveluri de dificultate si de varsta inscrise in program, au atins acum un numar record. Interesul competitorilor straini, al personalitatilor care au acceptat sa ne sustina, arata ca am reusit sa ne apropiem de obiectivul stabilit de noi inca de la prima editie: transformarea Salonului Calului intr-o platforma est-europeana de incurajare si promovare a sportului ecvestru”, a declarat dr. Ozana Moraru, presedintele clubului Equestria.

Preturile biletelor la Salonul Calului

Preturile biletelor la Concursul international de sarituri peste obstacole FEI CSI Grand Prix (week-end-ul 4-5 octombrie) se inscriu intre 50 lei/ zi pentru adulti si 25 lei/ zi pentru copiii pana la 12 ani. In sistemul de abonamente, preturile sunt 80 lei/ adulti, respectiv 40 lei pentru copiii pana la 12 ani. Biletele se pot achizitiona pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, in reteaua magazinelor Diverta (Diverta Mall Vitan, Diverta Magheru, Diverta Plaza, Diverta Unirea, Diverta Baneasa, Diverta Sun), magazinul Muzica (Calea Victoriei 41-43), Libraria „Mihai Eminescu” (Bd. Regina Elisabeta nr.16), precum si la sediul clubului organizator Equestria (sat Tancabesti, com. Snagov, pe DN 1).

Organizat de Clubul de Echitatie Equestria aflat pe DN1 pe direcţia Tancabesti (Snagov), Salonul Calului si-a propus sa consacre in Romania un model inspirat din Salon du Cheval, de la Paris. Mai multe informaţii pe www.salonul-calului.ro. (comunicat si galerie foto: BDR Associates)