Echitatie - Sighisoara: Castigatorii Transylvania Horse Show 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Peste 2.500 de spectatori au urmarit intrecerile celei de-a doua editii a competitiei internationale ecveste Transylvania Horse Show, desfasurata la Prod, la finele saptamanii trecute.

Timp de 3 zile, intre 18 si 20 mai 2012, in satul aflat in inima Transilvaniei, la doar 16 km de Sighisoara, peste 80 de concurenti din Olanda, Suedia, Irlanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Canada, Spania, Luxemburg, Franta, Turcia, Norvegia, Bulgaria si Romania si-au dovedit maiestria in probele de cross-country, sarituri peste obstacole si dresaj, desfasurate in cadrul Concursului International Complet CIC1*, rezervat profesionistilor, si al Concursului International Universitar – Cupa Natiunilor pentru Studenti.

 

Castigatorii

La categoria Concurs International Complet CIC 1* premiul de 4000 de Euro a fost castigat de Viorel Bubau din Romania, pe locurile 2 si 3 situandu-se doi concurenti tot de la noi din tara, Madalina Hentes si Orsolya Teanc.

Daca podiumul profesionistilor a fost ocupat de catre sportivi romani, cel al  Cupei Natiunilor pentru Studenti a apartinut calaretilor din afara tarii, primul loc fiind ocupat de catre echipa Germaniei, urmata de echipa „Golden Oldies” (Belgia si Irlanda) si de echipa „International 2” (Franta si Turcia).

Juriul a fost format din membrii Federatiei Ecvestre Romane (FER), Anca Bogdan si Sorin Alexandrescu, si a fost prezidat de arbitrul international Yuri Dinev Valev din Bulgaria.

 

Trimisul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI) la eveniment, Peter Fell din Irlanda, specialist in constructia traseelor de cross-country, a declarat: „Sunt foarte impresionat de calitatea organizarii acestui eveniment si de nivelul ridicat de profesionalism intalnit in Romania. Mihnea (n.r. Mihnea Vargolici - Cross Country Farm - organizatorul si initiatorul competitiei) a reusit sa constuiasca un eveniment care poate concura oricand cu unul dintr-o tara in care echitatia este mult mai populara”.

In cadrul evenimentului, organizat de catre Cross-Country Farm, alaturi de Federatia Ecvestra Romana si Federatia Ecvestra Internationala, cei prezenti weekendul trecut la Prod au putut urmari, in afara competitiei, un workshop de dresaj natural, demonstatii de tir cu arcul calare sustinute de actorul Denis Stefan, dar si o serie de cascadorii spectaculoase si demonstratii de calarie acrobatica.

Transylvania Horse Show a fost desemnat la inceputul anului de catre „Association International des Etudiants Cavaliers” (AIEC) - cea mai mare asociatie de acest gen din lume - drept cel mai bun concurs de calarie international pentru studenti in 2011. (Foto credit Dorin Noge)