Echitatie, Tancabesti: Salonul Calului 2014, spectacole si concursuri langa Bucuresti

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A treia editie a Salonului Calului – Salon du Cheval, eveniment anual dedicat tuturor activitatilor sportive, de divertisment si de show ecvestru din Romania, devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitatiei, gratie noii sale formule mai ample, mai versatile si foarte creative. Evenimentul reia dubla formula consacrata la primele doua editii, insa propune in premiera doua zile de spectacol ecvestru (week-endul 27 - 28 septembrie), respectiv un maraton competitional dedicat disciplinelor echitatiei: concursuri nationale si internationale de echitatie de inalt nivel (29 septembrie - 5 octombrie).

Parade si acrobatii calare

Salonul Calului a pregatit, si de aceasta data, un impresionant program de spectacol ecvestru: parade, acrobatii, voltije, „Pas de deux” - dans ecvestru, dresaj, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii, demonstratii de ponei cu copii, proba sportiva „Ride & drive”, unde masinile si caii se intrec in viteza si frumusete, concursul cu premii „Cel mai frumos costum retro de la hipodrom”, Cupa Salonul Calului etc. Agenda include si cateva programe in premiera: demonstratie ecvestra si moto sau spectaculosul „Sut si gooooool!... din sa!” - meci de polo calare, curse de trap si de galop, demonstratie de atelaje in nocturna, demonstratii Gighit etc.

Concursuri internationale, prezentari de cai si produse ecvestre

In perioada 29 septembrie - 5 octombrie, partea competitionala a Salonului Calului ridica semnificativ standardele sportive ale echitatiei din Romania, prin Concursul international de sarituri peste obstacole acreditat FEI CSI*, dar si prin circuitele VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour. De asemenea, se va da startul unui concurs devenit traditional: Concursul international de sarituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucuresti - Bucharest Grand Prix, aflat la a patra editie consecutiva. La startul modulului competitional si-au anuntat prezenta in jur de 100 de cai din tara si din Europa, dar si specialisti de prestigiu precum arbitrul international Gilbert Remy (Luxemburg), un vechi sustinator al Salonului Calului. In perioada 29 septembrie - 1 octombrie, clubul va gazdui un modul intermediar dedicat prezentarilor de cai si de produse ecvestre specifice, precum si pregatirilor pentru primirea sportivilor internationali.

„A treia ediĊ£ie a Salonului Calului este deplina confirmare si consacrare a unui eveniment complex si ambitios in Romania, care s-a transformat pe parcurs, asa cum ne-am dorit inca din faza de proiect, intr-un brand romanesc original si provocator. Fata de primele doua editii, sa le spunem de familiarizare a publicului cu frumusetea sportului nobil, am conceput aceasta a 3-a editie ca pe un regal al sportului ecvestru. Manifestarile de inalt nivel competitional aflate in pregatire pentru editia a treia, respectiv Concursul international de sarituri peste obstacole creditat FEI CSI*, Bucharest Grand Prix – Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, aflat la a 4-a editie, anvergura tehnica si nivelul ridicat al probelor si al concurentilor invitati la aceasta editie consacra Salonul Calului ca platforma sud-est europeana a echitatiei sportive“, a declarat dr. Ozana Moraru, presedintele clubului Equestria.

Organizat de clubul de echitatie Equestria din Tancabesti (Snagov), Salonul Calului si-a propus sa consacre in Romania un model ce are tema de inspiratie faimosul Salon du Cheval din Paris. (text si galerie foto: BDR Associates)