Echitatie: Transylvania Horse Show 2013, castigatorii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Peste 70 de concurenti din 19 tari au participat, in weekendul 25-26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, cel mai important concurs hipic international din Romania, care s-a desfasurat in satul Prod, la 16 km de Sighisoara.

Cea de-a treia editie a Transylvania Horse Show a gazduit trei tipuri de competitii: Campionatele Balcanice de Proba Completa (Balkan Eventing Championship), Concurs Complet International (CCI) si Concursul International Universitar „Cupa Natiunilor pentru Studenti” (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2013), organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

 

Bulgaria a castigat Campionatele Balcanice de Proba Completa

Miroslav Iliev, reprezentul Bulgariei, a castigat, cu calul Lazuren, medalia de aur la Campionatele Balcanice de Proba Completa, in cadrul celei de-a treia editii a Transylvania Horse Show. Locul doi la Campionatele Balcanice 2013, la o diferenta de 6,08 puncte, a fost ocupat tot de un reprezentant al Bulgariei - Ivan Dobrev, cu calul Solaris, campionul de anul trecut la Balcaniada organizata in Turcia. Reprezentantul Romaniei, Victor Bubau, participant la Jocurile Olimpice din 2004, a ocupat locul 3, cu calul Arcitic.

„Este pentru prima oara cand Transylvania Horse Show organizeaza Campionatele Balcanice de Proba Completa, cel mai mare eveniment pentru profesionisti din Balcani si al patrulea eveniment ca importanta la scara internationala, dupa Jocurile Olimpice, World Equestrian Games si Campionatele Continentale. Romania a mai fost gazda Balcaniadei, 2008, la Sancrai din judetul Covasna.” a declarat Mihnea Vargolici, organizatorul si initiatorul evenimentului Transylvania Horse Show.

Campionatele Balcanice de Proba Completa sunt organizate anual, editia de anul trecut desfasurandu-se in Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs au fost: dresaj, obstacole si cross-country.

 

Concurs Complet International (CCI 1*)

La disciplina Concurs Complet International (CCI 1*) Alexander Krasimirov (cu calul Gastrolior) din Bulgaria a fost in fruntea clasamentului, fiind urmat de un alt bulgar, Zhelyazko Dimitrov (cu calul Adler) si de frantuzoaica Lucie Bardin (cu calul Solar). La aceasta disciplina de Proba Completa, concurentii profesionisti au avut de infruntat 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Concursul a fost organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

 

Cupa Natiunilor pentru Studenti

Concursul international universitar Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2013) a fost castigat de studentul Esteban Benitez Valle din Spania. Medalia de argint a fost primita de Stepanie Grossman din Germania iar bronzul i-a revenit studentei Katja Frevert, tot din Germania.

Concursul international universitar este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune, studenti din toata lumea au concurat la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole.

 

Cuvinte de lauda de la personalitati internationale

Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor reprezentanti de marca din partea Federatiei Ecvestre Internationale, precum Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI), care a fost prezenta in Romania in calitate de observator si invitat de onoare.

„Sunt pentru prima oara in Romania si sincer nu ma asteptam sa descopar aici la Prod un loc al naturii atat de frumos. Pentru editia urmatoare, vom urmari sa atragem si mai multe tari participante, pentru ca Mihnea Vargolici a facut o treaba incredibila mobilizand atatia oameni in organizarea acestui eveniment international. Transylvania Horse Show este un eveniment bine organizat, care respecta standardele Federatiei Ecveste Internationale, iar acestea sunt suficiente motive pentru a atrage calaretii profesionisti din toata lumea.”, a declarat Catrin Norinder.

Sandra Auffarth, campioana olimpica medaliata cu aur la echipe si cu bronz la individual in cadrul Olimpiadei organizate la Londra in 2012, a fost si ea prezenta in calitate de invitata de onoare la Transylvania Horse Show 2013. „Transylvania Horse Show este un eveniment minunat intr-un peisaj ideal, set-up-ul perfect pentru o competitie ecvestra. Cu siguranta, voi recomanda evenimentul prietenilor mei calareti din toata lumea.“ a declarat Sandra Auffarth.

Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru editiile 2011 si 2012, din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Pentru informatii suplimentare, puteti accesa www.horseshow.ro . (comunicat si galerie foto: Marla Image Boutique)