Fotbal american: Victorie fara mila la Resita a „Cruciatilor” clujeni

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Sambata, clujenii au efectuat deplasarea la Resita, unde au dat primul test de forta, in drumul spre cucerirea cupei ROBOWL VI.

In cea de-a doua etapa a Campionatului National de Fotbal American, Cluj Crusaders a obtinut prima victorie din acest sezon, reusind sa treaca cu usurinta de debutanta  Resita Locomotives.

Spectaculozitatea meciului nu a fost incurajata de vremea ploioasa, insa putinii spectatori banateni au asistat la un meci frumos oferit de clujeni si incheiat dezamagitor pentru gazde.

Cu o pregatire superioara si experienta vasta, „Cruciatii” nu au dat dovada de mila in ofensiva, in timp ce defensiva a provocat si profitat de greselile resitenilor, care au jucat pentru prima data in fata propriilor suporteri.

In primul sfert, Florin Oltean a inscris doua touchdown-uri (12 puncte), urmat de Jeremy David - un touchdown (6 puncte) si Dan Crasnic – un touchdown (6 puncte).

Paul Cirja a inscris 6 puncte, iar Running Back-ul cu numarul 21 a mai inscris un touchdown (6 puncte) si a transformat o conversie de 2 puncte la sfarsitul primei jumatati a meciului.

A doua parte a partidei a impus acelasi ritm alert al ardelenilor, iar antrenorul Rafael Ruiz a reusit sa introduca pe teren toti componentii echipei clujene. Astfel, „bobocul” Petrisor Dumitrache a inscris pentru prima data 6 puncte printr-un touchdown.

Frumusetea sportului este adesea umbrita de evenimente neplacute, iar jucatorul clujean de origine franceza, Salim Dabboura, a incheiat sezonul CNFA 2015 prematur, datorita unei fracturi la glezna la sfarsitul sfertului trei.

In ultimul sfert, Florin Oltean si-a mai trecut in palmares 8 puncte, acumulate printr-un touchdown si o conversie reusita de 2 puncte, inchizand partida cu scorul de 52-0 pentru Crusaders.

Astfel, echipa locala de fotbal american ocupa prima pozitie in clasamentul Conferinţei de Nord-Vest a CNFA 2015, urmata de Timisoara 89ers si Resita Locomotives.

In cadrul aceleiasi Conferinte, saptamana trecuta Timisoara 89ers au castigat meciul cu Resita Locomotives cu scorul 49-0.

In Conferinta Sud-Est, formata din Bucuresti Rebels, Bucuresti Warriors si Mures Monsters, primul loc este ocupat momentan de Rebels, care i-a batut pe Monsters cu 60-3, urmata de Warriors, care a reusit sa invinga echipa mureseana cu scorul 40-19.

Duminica, 5 aprilie 2015, Cluj Crusaders are nevoie de sustinerea clujenilor pentru a se mentine pe primul loc in cadrul Conferintei de Nord-Vest, cand este programat meciul cu rivala Timisoara 89ers. Partida incepe la ora 11:00, pe terenul de rugby din Parcul Sportiv Universitar „Prof. Dr. Iuliu Hatieganu”, iar intrarea la meci este libera. (comunicat si foto: Cluj Crusaders)