Hochei, Brasov: Greg Lindqvist a plecat, de-abia acum incepe „curatenia”

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Rezultatele nesatisfacatoare ale echipei de hochei pe gheata din Brasov au inceput sa faca victime. Astfel, a fost convocata, deurgenta, o conferinta de presa al carei principal subiect a fost prezentarea noului antrenor de la Corona Wolves Brasov. Pe langa, s-a discutat, amanuntit, despre inlocuirea lui Greg Lindqvist. Informatiile au fost oferite de Emilian Cernica, presedintele sectiei de hochei ASC Corona 2010 Brasov, si de Zoltan Olti Pasca, actionar. Emilian Cernica a declarat urmatoarele: „In urma unor succesiuni de lucruri mai putin favorabile, am decis schimbarea antrenorului. Personal, as fi prefarat sa luam masuri asupra unora dintre jucatori, insa, datorita faptului ca hocheilul romanesc are un numar limitat de jucatori seniori, sa spunem ca a fost mai accesibil sa inlocuim antrenorul. Am discutat cu Greg si am convenit ca el sa faca un pas inapoi, fapt sustinut de evolutia echipei din ultimele meciuri, dar si de unele lucruri ce au tinut de comportamentul sau. Personal, imi doresc ca Greg sa ramana la Brasov, asta am si discutat cu el, bineinteles pe alta grila de salarizare, dar si fara sa mai aiba legatura cu echipa de seniori. Urmeaza ca el sa ia o decizie in urmatoarele zile. El e un om deosebit, jovial si deschis, insa, nu putem neglija atat rezultatele, cat si speculatiile referitoare la ce se intampla in cadrul echipei. Ii suntem recunoscatori pentru trofeul obtinut sezonul trecut, precum si pentru efortul depus in evolutia echipei. Neaparat, trebuie sa mentionez ca daca acum am facut o mare concesie in privinta schimbarii antrenorului, pe viitor nu voi mai calca pe principii, iar nereusitele vor fi atribuite strict fiecarui jucator in parte, in functie de implicarea sau neimplicarea fiecaruia in evolutia echipei. Voi avea grija, personal, sa fiu mult mai strict cu jucatorii, cu pretentiile lor, de multe ori nejustificate, insa si cu salariile acestora”. Despre noul antrenor, Kari Rauhanen, Cernica a opinat: „Cartea de vizita il recomanda pe deplin. Are reputatia unui antrenor hotarat si ferm, ceea ce ii lipseste in prezent acestei echipei. Sper sa poata umple lipsurile lui Greg si sa faca o treaba buna”.

La Corona Wolves Brasov nu se mai ascunde gunoiul sub pres

La randul sau, Zoltan Olti Pasca, a comentat: „Dupa cele sase meciuri pierdute consecutiv, am facut o analiza si am ajuns la concluzia ca trebuie sa recurgem la schimbari drastice. Fie sa schimbam cativa jucatori, fie sa schimbam antrenorul. Din pacate, decizia privind jucatorii, nu putea sa ne apartina noua, intrucat de la inceputul sezonului, Greg a avut mana libera in alcatuirea echipei. El a renuntat la jucatori buni, a adus jucatori noi, unii dintre ei tineri, care nu au suficienta experienta pentru a fi introdusi in meciurile-derby. Am intinerit echipa, insa am si redus gradul de experienta. Cum spuneam, el a decis, dar asta a implicat si responsabilitatea asupra rezultatelor obtinute. Nu spun ca Greg a facut lucruri negative, dimpotriva, ii multumim pentru toate lucurile pozitive pe care le-a adunat in tot acest timp cat a fost antrenor. Revenind la discutie, sustin faptul ca era momentul pentru un suflu nou, pentru strategii si viziuni noi si tocmai de aceea am ales varianta de a aduce un antrenor nou. Acum, va urma o evaluare a fiecarui jucator in parte si chiar ne bucuram ca domnul Kari nu ii cunoaste pe jucatori, astfel incat, vom avea certitudinea ca evaluarea va fi facuta obiectiv. Pana la sfarsitul acestui luni, vom avea rezultatele evaluarii, fiecarui jucator ii va fi atribuita, la final, o nota. Pe baza acestor cifre, vom renegocia salariile. Sa nu cumva sa credeti ca acum, cu schimbarea lui Greg, totul se va «ingropa». Nu! Abia acum urmeaza pasul doi al schimbarilor, lucru care ii vizeaza pe jucatori. Prea mult timp am spus ca vom face schimbari drastice si, totusi, nimic nu s-a schimbat. Indiferent de consecinte, acum vom avea acele schimbari despre care tot vorbim. Personal, ii urez bun venit domnului Rauhanen, spor la treaba si sper ca vom face o echipa buna”.

Kari Rauhanen: „La Brasov se intampla ceva!”

Nu in ultimul rand, Kari Rauhanen a declarat urmatoarele: „Sunt aici dupa cateva discutii purtate cu managementul acestui club. Sunt incitat de provocare, abia astept sa cunosc echipa si sa incep evaluarile. Sunt impresionat de patinoar si de facilitati, arata foarte bine totul, la prima vedere. Din pacate, nu am ajuns de foarte mult timp aici si nu cunosc prea multe despre echipa. Asta nu inseamna ca nu ne vom mobiliza pana la primulmeci. Eu iubesc hocheiul, Greg e un profesionist, sunt convins ca a facut multe lucruri bune si asta inseamna ca baza exista. Nu e ca si cum iei totul de la zero. Momentan, voi lucra doar la partea de mentalitate a jucatorilor si la agresivitatea lor, care trebuie marita considerabil. Abia dupa primul meci voi incepe cu restul modificarilor. Vreau sa lucrez cu acesti jucatori pana descopar unde este problema echipei, intrucat aparent, le au pe toate si, totusi, ceva nu se leaga. Experienta mea este vasta, de la copii de 5 ani pana la «veterani» in acest sport. Totul e simplu, trebuie sa introduci un puc in poarta. Atat! Si totusi, la Brasov, ceva se intampla pentru care rezultatele nu sunt satisfacatoare. Trebuie sa lucram impreuna, ca o echipa, sa uitam de experientele nefavorabile, sa speram ca nu vom face schimbari majore si in randul jucatorilor si vom vedea ce se va intampla. Deocamdata, voi fi doar eu, nu voi avea un antrenor secund, cel putin pentru inceput. Oricum, deocamdata, contractul meu e pana la finalul acestui sezon”.

Josh Bonar e dat ca si plecat

Obiective pentru acest sezon, raman, in continuare, neschimbate: castigarea titlului national si accederea in play-off-ul Ligii Mol. Cat despre zvonurile cu privire la plecarea lui Josh Bonar, Emilian Cernica a declarat: „80 la suta va pleca. Eu imi doresc asta. Comportamentul lui, din multe puncte de vedere, ne-a dezamagit profund, dar decizia finala ii va apartine, in totalitate, domnului Rauhanen”.