Inot, Braila: Medalie de bronz pentru CSG la Campionatul de Copii 11-13 ani

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Aproximativ 500 de copii de la 59 de cluburi sportive din tara au luat parte, la finele saptamanii trecute (4-7 iulie 2013), la intrecerile Campionatului National de Inot pentru fete 11-12 ani si baieti 11-13 ani.

Competitia s-a desfasurat la Braila, in bazinul olimpic descoperit al Liceului cu Program Sportiv, printre participanti numarandu-se si cei doi reprezentanti ai Clubului Sportiv Ciprian din Sfantu Gheorghe (CSG), Suciu Bogdan Adrian (12 ani) si Tompa Gyorgy Kadosa (13 ani).

Sportivul CSG, Tompa Gyorgy Kadosa, dublu vicecampion national in probele de 50 m si 100 m bras, a reusit sa se afirme si la aceasta editie, urcand pe cea de-a 3-a treapta a podiumului la proba de 100 m spate, cu timpul de 1`10”77.

Ambii sportivi au avut rezultate bune si in celelate probe ale concursului, obtinand locul 6 in proba de 200 m bras (cu timpul 2`58”35), locul 8 in proba de 200 m spate (2`35”76), locul 9 la 200 m mixt (2`38”90), locul 11 la 50 m craul (28”95) si locul 15 la proba de 100 m craul (1`04”85).

La finele competitiei, antrenorul CSG, Grosu Ciprian a declarat: „Sunt multumit de prestatia elevilor mei. Normal ca locul 3, obtinut de Kadosa, care a dus la reprezentarea pe podium a clubului si la aceste Campionate Nationale, nu poate fi decat o ocazie de bucurie pentru noi. Ambii sportivi au inregistrat imbunatatiri substantiale ale timpilor personali, cu noi recorduri la nivelul clubului, ceea ce ne da si mai multa incredere in sansele de a urca pe podium in numar mai mare la urmatoarele concursuri. Asa cum am mai spus-o, incepand cu integrarea, recunoasterea si apoi afirmarea noastra in lumea inotului de performanta, am facut-o cu pasi marunti dar siguri. Asa ca rezultatele vorbesc! Anul acesta a fost anul in care nu am avut doar participare la Campionate Nationale si clasari pe locuri in primii 10 sportivi ai tarii. Am avut clasari pe podium la fiecare editie, atat la fete cat si la baieti! Nu a fost deloc o evolutie usoara, am muncit mult atat eu cat si copii si rezultatele sunt pe masura. Ne asteapta in viitorul apropiat un ultim concurs la Bucuresti, dupa care o scurta vacanta.” (galerie foto: CSG)