Inot: Clubul Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe, un weekend pe podium

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Sfarsit de saptamana plin pentru inotatorii Clubului Sportiv Ciprian din Sfantu Gheorghe (CSG), care au adunat premii si medalii la nu mai putin de 3 competitii de natatie, sub indrumarea celui care ii poarta spre performanta, antrenorul Ciprian Grosu.

Desfasurat intre 10 si 13 aprilie 2014, in Bazinul Olimpic „Gheorghe Demeca” din Baia Mare, Campionatul National de Juniori 2 a adus la start 320 de sportivi de la 52 de cluburi din tara, printre care si tinerii inotatori ai clubului din Sfantu Gheorghe, Lazar David si Mihaly Zsolt Hunor, la grupa de varsta 1999, alaturi de Tompa Gyorgy Kadosa, Mihaila Sebastian, Todoran Ioana si Hermenean Ioana, la grupa de varsta 2000.

Pe podiumul campionatului au urcat Hermenean Ioana, castigatoarea medaliei de argint la proba de 50 m liber (locul 3 in serie), Tompa Gyorgy Kadosa, care si-a adjudecat titlul de vicecampion la proba de 50 m bras (locul 1 in serie), si stafeta formata din Mihaila Sebastian, Tompa Gyorgy Kadosa, Mihaly Zsolt Hunor si Lazar David, care a obtinut bronzul la proba de 4x100 m mixt (15 ani), dar si a 5-a pozitie la proba de 4x100 m liber. Alte clasari fruntase ale inotatorilor CSG sunt locul 4 la proba de 100 m bras si locul 5 la 100 m spate, obtinute de Tompa Gyorgy Kadosa, precum si a 5-a pozitie pentru sportiva Todoran Ioana, la proba de 50 m spate.   

„Ploaie” de premii la Cupa Delmadi, Piatra Neamt

O alta competitie care a rasplatit pregatirea tinerilor sportivi de la CSG cu multe premii a fost a doua editie a Cupei Delmadi, gazduita, in zilele de 11 si 12 aprilie 2014, de catre bazinul VipSanGym din Piatra Neamt.

Concursul, adresat copiilor pana la 14 ani, s-a desfasurat pe distante de 25 de metri parcurse in diferite stiluri, in functie de varsta concurentilor, avandu-i pe podium pe Milos Stefania-Maia (locul 1), Cozma Roberta-Alexandra (locul 1), Todoran Marina (locul 1 si locul 2), Balint Zsofia (locul3), Becze Zeteny Benedek (doua locuri 1), Barabas Andras (doua locuri 1, un loc 2 si un loc 3), Gyenge Attila (locul 1, locul 2 si locul 3), Raluca Artene Maria (patru locuri 1), Tuzson Gellert (patru locuri 1) si pe Suciu Bogdan Adrian (trei locuri 1 si un loc 2). Alaturi de acestia, Luffy Akos a obtinut doua locuri 4, Zaharia Denis Nicolae locul 7, iar Dermisek Alexandru s-a clasat pe locul 8.

Cupa pentru cei mai buni sportivi ai categoriei de varsta a fost castigata de Milos Stefania-Maia (2009) si Raluca Artene Maria (2003), la fete, respectiv de Becze Zeteny Benedek (2004), Barabas Andras (2003), Tuzson Gellert (2002) si Suciu Bogdan Adrian (2001), in competitia baietilor.

La acest concurs, Clubul Sportiv Ciprian din Sfantu Gheorghe a obtinut locul 2 pe cluburi in clasamentul general.

CSG, primul loc si la Brasov

Un alt concurs de la care CSG nu a lipsit este prima editie a Trofeului Mihai Mitrofan la inot masters, desfasurat in weekendul 12-13 aprilie la Bazinul Olimpic din Brasov. Si de aceasta data, premiile au mers si catre clubul condus de Ciprian Grosu, sportivul Nagy Mihai adjudecandu-si prima pozitie la probele de 50 m spate, fluture, bras si craul, precum si la proba de 200 m mixt. (galerie foto: CSG)