Inot, CSG Sfantu Gheorghe: Raluca Maria Artene, campioana nationala

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Weekend-ul trecut, 15-16 iunie 2013, a fost marcat prin doua competitii importante in natatia romaneasca: Campionatele Nationale de Copii 10 ani, la Bazinul Olimpic „Delfinul” din Arad si Campionatul National de Masters, la Bazinul Olimpic Brasov.

La doar 10 ani si aflata la prima ei participare la Campionatele Nationale, Raluca Maria Artene, inotatoarea legitimata la Clubul Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe, a reusit sa isi stapaneasca emotiile si sa dea frau liber ambitiei si dorintei de afirmare. Capacitatea maxima de concetrare a micutei, asupra tehnicii impuse de antrenor, au adus rezultatul mult dorit in cea de a treia reuniune din concurs: campioana nationala in proba de 50 m spate, cu timpul de 37”57. Adjudecarea titlului este cu mult mai pretioasa avand in vedere ca Raluca a reusit sa surclaseze adversare de temut, de la cluburi cu renume din tara, reusind sa urce orasul Sfantu Gheorghe si judetul Covasna pe cea mai inalta treapta a podiumului de la Campionatele Nationale de copii 10 ani.

 

CSG, pe primul loc si la Brasov

In paralel cu rezultatul Ralucai obtinut la Arad, la Brasov, la Campionatul National de Masters, Nagy Mihai, reprezentant al Clubului Sportiv Ciprian Sfantu Gheorghe, si-a adjudecat locul I la probele de 50 m la care a participat, respectiv:craul, spate, bras si fluture.

La intoarcerea din deplasare, antrenorul Ciprian Grosu ne-a declarat: ,,Sunt bucuros de rezultatele obtinute de CSG weekendul acesta. Atat eu cat si sportivii mei suntem mandri ca eforul si munca depusa, anul acesta au fost fructificate prin rezultate remarcabile in toate competitiile si mai ales ca ne-am remarcat la fiecare campionat national prin urcarea pe podium. Pana in prezent toate obiectivele pe care le-am avut anul acesta au fost îndeplinite: depasirea timpilor personali, noi recorduri la nivelul clubului si ,,proba de foc” podium la Campionate Nationale. Avem un titlu de campion national la 10 ani - Raluca Maria Artene, dublu vicecampion national la 13 ani - Tompa Gyorgy Kadosa, vicecampion national la juniori II Ioana Hermenean, un loc 3 la juniori II Ioana Todoran si patru la Campionatul National de Master.

Ne asteapta in luna iulie inca doua campionate nationale la Braila si Bucuresti, ultimele din acest sezon, unde speram sa avem rezultate bune”. (comunicat si galerie foto: CSG Sf. Gheorghe)