Inot: Masters Timisoara, 12 medalii la Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In cadrul celei de-a treia editii a Campionatului National de Inot Masters, membrii Clubului de Inot Masters Timisoara au castigat 12 medalii.

Cea mai importanta competitie de inot pentru adulti, ce se desfasoara in Romania, a avut loc in perioada 15-16 iunie 2013, in bazinul olimpic (50 m/10 culoare), acoperit, din Brasov. Au participat 154 de inotatori masters din toata tara, printre ei numarandu-se atat glorii ale inotului romanesc, cum sunt Carmen Bunaciu, Razvan Florea, Anca Patrascoiu, Stela Pura, dar si persoane care nu au practicat niciodata inot de performanta.

Echipa Clubului de Inot Masters Timisoara a fost formata din Mihai Lisetchi (grupa de varsta 50+), Nori Tarta (50+) si Ildiko Talinga (50+) si, in total, clubul  a ocupat 12 locuri pe podium: sapte locuri intai (Lisetchi - 4, Talinga - 2, Tarta - 1), doua locuri doi (Lisetchi -1, Talinga – 1), trei locuri trei (Lisetchi -1, Talinga - 1,Tarta - 1).

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani.

Cei mai varstinici participanti au fost Anca Mitrofan (68 ani), la femei, si Tica Tanase (88 ani), la barbati, ambii din Brasov.

Nori Tarta a inceput sa practice inotul masters acum jumatate de an, fara sa fi facut inot de performanta anterior. Fiind la prima ei participare la campionatul national, performanta ei de a obtine un titlu national este cu atat mai meritorie. Intrebata ce impresie i-a lasat participarea la acest eveniment, Nori a raspuns: „Mi-a placut, a fost o participare numeroasa, o buna organizare si o atmosfera extraordinara!”

Decanul de varsta al evenimentului a fost dl. Tica Tanase. Intrebat de ce practica inotul a raspuns: „Pentru sanatate!”. Domnul Tanase inoata cu regularitate de circa 15 ani, de cand a fost mai degrevat de sarcinile profesionale. Mai mult decat atat, declara ca: „In ulimii ani inot cate o ora, de 5-6 ori pe saptamana. Sunt un luptator impotriva lui «nu se poate!» si «nu pot!»”

In Romania, istoria inotului masters incepe doar din 2007, prima editie a Campionatului National de Inot Masters a avand loc in 2011. (comunicat si galerie foto: Clubul de Inot Masters Timisoara)