Karate: Budo Gym Club s-a intors din Germania cu un campion european

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Razvan Rosu, unul din cei patru sportivi care au reprezentat clubul Budo Gym Bucuresti la Campionatul European de Karate Kyokushin din Schweinfurt, Germania, a revenit in tara cu titlul de campion european la categoria kumite juniori, 14-15 ani, -65kg.

Pentru castigarea titlului, sportivul antrenat de sensei Gruia Docan a invins patru adversari: doi din Germania, unul din Canada si unul din Olanda, fiind arbitrat de un juriu alcatuit din mari maestri ai stilului kyokushin, printre care si Yoshikazu Koi (6 dan), Presedintele Organizatiei Mondiale All Japan Kyokushin Union.

Alaturi de tarile din Europa inscrise in concurs, la campionat au mai participat ca invitati si reprezentanti ai Canadei, Marocului, Venezuelei si Kuweitului.

Premiul castigat de Razvan Rosu a constat intr-o medalie, o cupa si o diploma, inmanate personal de Yoshikazu Koi.

„Pot spune ca am prevazut acest rezultat inca din pregatiri, Razvan fiind un copil foarte serios si determinat, care a parcurs cele sase luni ale etapei de pregatire in forta si cu un angajament iesit din comun. A aratat inca din pregatiri ca isi doreste din tot sufletul sa castige acest trofeu si a facut-o! Este primul campion european al Clubului Budo Gym, dupa bronzul castigat in 2011 de sportivul nostru Sbarcea Andrei, la Campionatul European din Polonia, si suntem foarte mandri de acest lucru! Am demonstrat, inca o data, calitatea pregatirii desfasurate in dojo-ul nostru – Docan Dojo”, a delcarat sensei Gruia Docan.

Alaturi de Razvan Rosu, la Campionatul European de Karate Kyokushin au mai participat: Damian Deheleanu (seniori, +90kg, kata – locul 9 si kumite – locul 5), Marius Catargiu (kumite seniori, -70kg, locul 8) si Stefan Ilie (kumite seniori, -70kg, locul 15). Toti cei patru sportivi s-au aflat pentru prima data la o competitie de asemenea anvergura, iar deplasarea intregii delegatii in Germania s-a facut din bani proprii, fara sprijinul sponsorilor. (comunicat si galerie foto: Streetwise Communications)