Karate full contact: Bucharest Challenge Cup 2013 (video)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La Complexul Sportiv „Agronomie” din Bucuresti a avut loc prima editie a evenimentului Bucharest Challenge Cup, una dintre cele mai profesioniste competitii de karate full-contact organizate in Romania, in ultimii 20 de ani.

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul Sportiv Budo Gym Bucuresti, prin Sensei Gruia Docan, si sub auspiciul All Japan Kyokushin Union, fiind prima manifestare sportiva de o asemenea amploare din tara noastra.

Bucharest Challenge Cup a reunit pe aceeasi suprafata de lupta peste 280 de sportivi din 29 de cluburi din intreaga tara: Bucuresti, Oradea, Tulcea, Galati, Zalau, Piatra Neamt, Sibiu, Cluj, Constanta, Pitesti, Rosiori de Vede, Giurgiu, Ploiesti, Brasov si Jilava, fiind prezenti sportivi din toate organizatiile de kyokushin, dar si din cluburi de ashihara karate si shindokai.

Competitia s-a adresat atat copiilor, cat si juniorilor si seniorilor, baieti si fete, si s-a desfasurat in sistem full-contact, la final fiind acordate 280 certificate de participare, 140 de diplome, 105 cupe, 105 medalii si 40 de trofee. La categoria seniori, castigatorii locurilor 1 au primit, pe langa cupa, medalie si diploma, si un premiu in bani.

 

Personalitati ale karate-ului romanesc

Bucharest Challenge Cup nu a reunit doar sportivi de performanta practicanti de kyokushin, ci si personalitatile marcante ale karate-ului romanesc. Printre cei prezenti la eveniment s-au numarat: Sensei Ilie Ionescu (pionerul karate-ului kyokushin din Romania, cel care a introdus stilul kyokushin in tara noastra in anii ’70), Shihan Gheorghe Bradu (unul dintre cei mai vechi practicanti de kyokushin din Romania, seniorul membrilor All Romanian Kyokushin Union), Sensei Lucian Baroiu (presedintele Federatiei Romane de Karate) si Sensei Marius Gliga  (presedintele comisiei de arbitri din ARKU si unul dintre cei mai vechi practicanti de kyokushin din Romania).

„Pe langa acest spectacol unic pe care l-am putut urmari, marele castig al acestei competitii a fost acela de a ne reintalni si de a lucra impreuna dupa aproape 20 de ani, antrenori, instructori, fosti si actuali componenti ai Lotului National al Romaniei, indiferent de federatie, organizatie, convingeri, prejudecati etc. Astfel, sloganul evenimentului, „Time to be united” a fost pe deplin confirmat”, a declarat Sensei Gruia Docan, organizatorul Bucharest Challenge Cup.

Standardul de performanta si profesionalism atins in organizarea primei editii a Cupei Bucharest Challenge a atras nu doar admiratia celor prezenti, ci si ideea ca evenimentul sa devina o traditie anuala in peisajul sportiv romanesc.

Imagini de la Bucharest Challenge Cup pot fi urmarite in materialul video de mai jos:

(comunicat, foto si video: Streetwise Communications)