La baschet, tot cu cinci ,,stranieri”

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Adunarea Generala a Federatiei Romane de baschet a decis sa mentina formula din campionatele precedente, atat la feminin, cat si la masculin, in ceea ce priveste prezenta pe teren a ,,stranierilor”.

Astfel, echipele vor putea sa utilizeze cinci ,,stranieri” concomitent. Acest lucru nu avantajeaza baschetul romanesc, dupa cum ne-a spus Dan Calancea, antrenorul echipei prim divizionare Olimpia CSU Brasov si membru al Biroului Federal: ,,Propunerea noastra, ca macar un jucator/jucatoare sa fie obligatoriu pe teren, a fost respinsa. Acest lucru nu poate incuraja sportivii romani, iar loturile nationale vor avea de suferit. Nu este bine deloc, pentru baschetul romanesc”.

Tot Adunarea Generala a aprobat ca, din sezonul viitor, sa se organizeze faza play-out, cu participarea echipelor clasate, la finalul campionatului regulat, pe ultimele patru locuri si sa nu se mai organizeze meciuri pentru locurile 5-8. Daca se vor retrage echipe din prima liga, asa cum se aude, sistemul se va modifica din nou, in functie de numarul formatiilor care vor lua startul in Liga Nationala, atat la feminin, cat si la masculin.

Cat priveste echipa brasoveana Olimpia CSU, conducerea este in tratative avansate cu trei jucătoare din SUA, pentru a le transfera. Una dintre ele este Brandie Hoskins, care are toate sansele sa joace si in viitorul campionat la Olimpia CSU Brasov. Echipa brasoveana s-a despartit insa de Gabriela Cursaru, care s-a transferat la Sepsi Sf. Gheorghe. (foto: justjared.com)