Maratonul de inot 24h AquaMasters si-a premiat castigatorii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Peste 547 de km au fost inotati la Timisoara de catre 77 de pasionati de inot in 24 de ore, in perioada 21-22 martie 2015! Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), 8 echipe au participat la maratonul de inot 24h AquaMasters, un eveniment de amatori deschis celor care au implinit 18 ani pana la data desfasurarii.

Evenimentul s-a desfasurat in Bazinul „Bega”, pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 21 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 22 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii).

Participanti

Au participat urmatoarele echipe: (1) Experienta Multisport Arad, (2) Plutasii, (3) Masters Timisoara M+, (4) Saguaro, (5) Masters Timisoara F+, (6) Fostele Glorii, (7) Balaurii, (8) Culoarul 7.

Cele opt echipe participante au fost formate din cate 8 titulari (cu maxim 2 rezerve), care au inotat ca stafete, in reprize de câte 30 de minute, o data la 4 ore (maximul de timp inotat de un titular fiind de 3 ore).

Competitia s-a desfasurat atat individual, pe grupe de varsta, femei si barbati, cat si intre echipe, criteriul de departajare fiind distanta inotata.

Toti sportivii au primit o diploma de participare. Cele mai bune performante in raport cu distanta inotata pe durata evenimentului, pe genuri (femei/barbati) si categorii de varsta (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, samd) au fost premiate (sponsorizare oferita de catre Decathlon).

Echipele de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare numar de kilometri inotati pe durata unei reprize de 30 min, respectiv, pe durata evenimentului, au primit, de asemenea, diplome.

Clasament general pe echipe

1    Fostele Glorii    82,00 km

2    Masters TM M+    74,55 km

3    Experienta Arad    72,45 km

4    Plutasii    71,80 km

5    Culoarul 7    68,10 km

6    Balaurii    60,25 km

7    Saguaro    59,40 km

8    Masters TM F+    58,50 km

Rezultate obtinute individual, pe grupe de varsta, la femei respectiv barbati, sunt disponibile online la http://timisoara.inot-masters.ro/rezultate---maraton-2015.

Premii speciale

Premii speciale pentru cea mai mare distanta inotata intr-un schimb al stafetei, adica intr-o repriza de 30 de minute, au obtinut Borbely Anita cu 1,80 km, la femei, respectiv, Marcel Rasadean si Mihai Tomescu-Vlad cu cate 2,20 km la barbati.

Cea mai mare distanta in ansamblul celor 24 de ore a fost de 8,85 km, inotata de catre Anita Borbely, la femei, iar la barbati de 12,80 km, inotata de Mihai Tomescu-Vlad.

Ca o premiera, la actuala editie, a participat, pentru prima oara in istoria evenimentului, o echipa feminina. Este vorba despre Masters Timisoara F+.

Cei mai varstnici participanti au fost Tarta Eleonora (n. 1961), la femei, si Octavian Rufu (n. 1939), la barbati. Cel mai tanar a fost Mihai Tomescu-Vlad.

„Inotul este mai ales legat de o anumita stare de bine, de sanatatea corpului”

Robert Cook (Rob), cetatean britanic si participant la maraton, a declarat, intrebat fiind daca a mai participat la competitii de inot: „Nu, deloc! In Marea Britanie practicam in mod regulat inotul, dar pentru tonifiere musculara si sanatate, nu pentru competitii.” Apoi, el a explicat motivul pentru care practica, in prezent, inotul ca adult (inotul masters) ca membru al Clubului de Inot Masters Timisoara din ianuarie 2015: „Pentru mine, inotul este mai ales legat de o anumita stare de bine, de sanatatea corpului meu. Pe de alta parte, pentru mine, marele beneficiu al practicarii inotului masters este acela de a fi parte a unei echipe, de a lucra impreuna pentru a obtine rezultate mai bune. Sansa de a intalni oameni noi si sa ma antrenez in mod activ impreuna cu ei te motiveaza sa iti depasesti limitele si sa iti imbunatatesti abilitatile de inot. De cind am devenit membru al clubului din Timisoara, m-am simtit binevenit si o adevarata parte a unei echipe. Acest lucru a fost deosebit de binefacator, mai ales ca, in prezent, traiesc intr-o tara noua pentru mine.”

Rob a povestit cum s-a simtit pe durata evenimentului: „Maratonul de inot masters din Timisoara a fost unul dintre cele mai dificile evenimente sportive la care am luat parte. De fiecare data cind ieseam din apa muschii imi erau mai obositi si a fost din ce in ce mai dificil sa pastrez acelasi ritm de inot. Dar fiind parte a unei echipe mi-a creat motivatia de a continua, iar actualizarea periodica a statisticilor competitiei mi-a dat posibilitatea de a compara prestatia mea cu a celorlalti competitori. Evenimentul a fost bine organizat, cu hrana si spatiu de odihna puse la dispozitie de catre organizatori, asa ca a fost grozav ca m-am putut concentra pe deplin asupra inotului. In dimineata urmatoare, cind maratonul s-a incheiat, am avut sentimentul unei mari realizari personale si am fost foarte fericit sa fiu parte a familiei de inotatori din Timisoara.”

Invitati speciali

Evenimentul a beneficiat de prezenta unor invitati de marca, personalitati din diferite domenii, care prin prezenta lor sustin nevoia cresterii constientizarii publice cu privire la problematica apei. Invitatii au inotat in deschiderea evenimentului pe o distanta de 100 m (4 lungimi de bazin). Nu au avut importanta procedeul, viteza sau corectitudinea tehnica. Au fost prezenti: Florin Mihoc, jurnalist (TVR Timisoara), Randall Morisson, membru al echipei de rugby RCM mvt Universitatea de Vest, campiona nationala a Romaniei, Tele Dumitra, organizator de evenimente sportive, campion national la canotaj si atletism (masters), Dan Necsa, membru in consiliul de administratie al AQUATIM, unul dintre sponsorii institutionali ai evenimentului.

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Inot Masters Timisoara, in colaborare cu DirecÅĢia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis, Facultatea de Educatie Fizica si Sport - Universitatea de Vest din Timisoara si Eco Club Timisoara. (comunicat si galerie foto: Masters Timisoara)