Motocross: Adrian Raduta a primit la Belgrad al treilea sau titlu est european

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Doi romani au incheiat anul pe podium in Campionatul Est European de Motocross. Este vorba despre Adrian Raduta, castigatorul celei mai dificile clase de motocross, MX1, si elevul sau, Ionut Corbea, vicecampion est european la clasa MX2 Junior. Venind dupa o operatie la un genunchi, Adrian Raduta a participat sambata, 6 decembrie, la Belgrad, la festivitatea de premiere a castigatorilor Campionatului Est European de Motociclism, organizata de Uniunea Balcanica de Motociclism. Motocrosistul a purtat o proteza la genunchi, ceea ce  nu l-a oprit insa sa se fotografieze zambind fericit, alaturi de rivalii sai de pe parcursul sezonului, clasati pe locurile doi si trei: macedoneanul Hristian Iliovski si bulgarul Todor Totev.

„Este ceva uzual in motorsport, ca la astfel de festivitati de premiere organizate in extra-sezon, sportivii sa mai apara cu cate o mana legata la gat sau in carje. Se profita de pauza competitionala pentru a se face diverse revizii in urma incidentelor de peste sezon”, glumeste Adrian Raduta, care spune ca titlul obtinut se datoreaza si sprijinului primit din partea coechipierilor sai de la Top Cross TCS, mecanicilor si sponsorilor. Sportivul bucurestean a inceput deja recuperarea dupa operatia de la genunchi.

Un sezon „lung si incarcat”, cu 12 curse

Al treilea titlu de campion est european la motocross a presupus deplasarea la 12 curse, asadar un sezon extrem de incarcat pentru Adrian Raduta. Ca termen de comparatie, sezonul 2015 al acestui campionat va avea doar sapte etape: „Sezonul a fost lung si incarcat, toti pilotii au fost tensionati, fiind foarte usor sa gresesti. Principalii mei rivali la titlu sunt piloti rapizi, cu stiluri diferite de pilotaj, dar ne-am luptat curat si cu destul de mult fair-play. Am doar cuvinte frumoase la adresa lor si sper sa continuam sa ne alergam pe circuite si anul viitor. Doresc sa multumesc sponsorilor, TCS, EK Chains, Repsol, Arai, Oakley, Acerbis, Dementor KTM”, a declarat pilotul roman la intoarcerea in tara.

Ionut Corbea, vicecampion la juniori

La al patrulea sau sezon de est-european, Ionut Corbea a devenit vicecampionul clasei MX2 Juniori, considerata „anticamera” motocrosului de nivel inalt. „A fost un sezon bun, in care in afara catorva etape in care am facut greseli, am reusit sa fiu constant”, spune tanarul pilot Top Cross TCS, care deja si-a stabilit obiectivul pentru anul viitor, titlul est-european la aceasta categorie, Adrian Raduta avand in plan pentru elevul sau, dar si pentru Alex Rosu, participarea la cateva etape de campionat european. (comunicat si galerie foto: Motocross Cup)