Motocross, Bulgaria: Adrian Raduta, din nou pe podium in Campionatul Est European

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Echipa Top Cross TCS are parte de o toamna intensa, cu multe deplasari in tara vecina, Bulgaria. Evident totul se intampla cu un scop, si anume cursele de motocross. La doar o saptamana dupa etapa de la Samokov, singurii piloti romani din Campionatul Est European au revenit, in weekendul 13-14 septembrie, pe aceste meleaguri, pentru o noua runda a competitiei, de aceasta data intr-o formula mai „extinsa”: Adrian Raduta, Ionut Corbea si Virgil Corbea.

Adrian Raduta, aproape de victorie

Liderul echipei Top Cross TCS, Adrian Raduta, cunoaste bine circuitul de la Troyan, acolo unde s-a desfasurat etapa cu numarul noua a Campionatul Est European, fiind cat pe ce sa inregistreze o noua victorie in fata pilotilor bulgari, care evoluau practic pe un circuit de casa. Adrian a reusit cate un „hole-shot” in fiecare din cele doua manse la MX1, instalandu-se la conducerea cursei. Din pacate, in prima mansa, cel mai titrat pilot roman de motocross a cazut intr-un viraj alunecos, fiind depasit de mai multi piloti, printre care si bulgarul Ioskev. Adrian se ridica si recupereaza pozitiile pierdute, insa prea putin timp a mai ramas din mansa pentru a trece si de sportivul bulgar, de care se apropiase vizibil...

In mansa doi, dupa cinci tururi la conducere, Adrian ramane fara frana spate, este nevoit sa slabeasca ritmul – „pe circuit era o saritură in coborare urmata de un taluz, unde era absolut obligatoriu sa franezi si cu spatele”, ne explica pilotul Top Cross TCS, si este depasit de acelaşi Ioskev. „Sunt multumit de locul doi obtinut la Troyan, am mai castigat opt puncte in fata concurentului meu direct, macedoneanul Cristian Iliovski, avansul inaintea urmatoarei etape, cea de la el de acasa, fiind de 28 de puncte”, spune Adrian Raduta, care poate pleca astfel increzator in Macedonia, in acest weekend.

Rezultate bune pentru Virgil si Ionut Corbea

Revenit pe circuitele de motocross, dupa ce s-a concentrat pe probleme academice, Virgil Corbea a obtinut un rezultat neasteptat de bun la clasa MX2, dupa cum ne explica chiar el: „Dupa o pauza destul de lunga de antrenamente, m-am calificat pe locul 8, dupa care, in urma unui start bun in prima mansa, am terminat pe pozitia a patra. In mansa doi am reusit sa iau hole shot, insa in primul tur m-am acrosat de un alt pilot, am cazut, am pierdut multe pozitii si am recuperat pana pe locul 6”.

Mezinul familiei Corbea, Ionut are de recuperat 15 puncte daca isi propune sa incheie sezonul 2015 in postura de campion al clasei MX2 Juniori. Tanarul sportiv a incheiat prima mansa pe pozitia cinci, dupa ce a trebuit sa tina piept pilotilor bulgari, pentru ca in mansa doi sa reuseasca sa plece al treilea din grila de start. Din pacate, la fel ca si Adrian Raduta, Ionut ramane fara frana spate si incheie mansa doi pe pozitia a patra, facandu-si deja planuri pentru urmatoarea etapa, cea din Macedonia, programata pentru Prilep, 20-21 septembrie. (comunicat si galerie foto: Sandu Marc/ Motocross Cup)