Mountain bike, Cluj: Maratonul Gilau, rezultate

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In acest weekend a avut loc prima editie a Maratonului Gilau, foarte asteptat nu numai pentru peisajele superbe ci si pentru ca aceasta editie a coincis cu Campionatele Nationale de MTB Maraton.

Evenimentul a fost gazduit de Castelul de la Gilau, de unde s-a dat startul competitiei, start la care s-au aliniat 400 de participanti, cu mic cu mare, deoarece au existat mai multe categorii de varsta si mai multe trasee, pe gustul, pregatirea si varsta fiecaruia.

Castelul, datat in secolele XII-XIII, este situat in mijlocul unui parc natural de aproximativ 15 hectare si s-a ridicat pe locul unei foste cetati medievale, care se suprapune, la randul ei, peste castrul roman care strajuia antica Napoca.

Chiar daca zilele trecute am avut parte de ploi abundente, in ziua concursului vremea a tinut cu concurentii, care s-au bucurat de o zi placuta de toamna si de o atmosfera de exceptie. La final au fost premiati atat castigatorii fiecarei categorii, cat si castigatorii Campionatelor Nationale de MTB Maraton, acestia din urma fiind

 sportivi legitimati la Federatia Romana de Ciclism.

 

Podiumurile maratonului

Castigatorul absolut al maratonului a fost maghiarul Marton Blazso, care a terminat cursa de 70 de km in 03:32:04, urmat de Madaras Attila pe locul doi, cu timpul de 03:45:35, si Dobai Robert pe locul 3, cu 03:46:42.

Castigatorul Campionatelor Nationale la categoria elite a fost Kelemen Arpad, urmat de Elisei Miron si Oprea Tudor pe locul 3.

La categoria U23 podiumul a fost alcatuit din Sdraila Ionut Adrian pe locul 1, Popovici Georgian pe 2 si Oprea Lucian Marius pe locul 3.

Titlul de campioana nationala la categoria feminin a fost obtinut de Piringer Beata.

La juniori masculin licentiati locul 1 a fost ocupat de Dima Emil, urmat pe 2 de Andrei Barbu Nicola, iar la amatori juniori, Crisan Dan Mircea a obtinut locul 1, urmat de Seliceanu Marcel si de Damian Calin.

La junioare feminin licentiate locul 1 a fost obtinut de Gyurka Zsuzsu, iar locul 2 de Lazar Alexandra-Iuliana.

Dezso Melinda s-a clasat pe locul 1 la amatori feminin 19-29 ani, urmata de Dirlea Ioana Alexandra si de Hilbert Suzanne. Rezultatele complete ale Maratonului Gilau se gasesc pe www.clujulpedaleaza.ro. (comunicat InterTeam Cluj)