Natatie: Cupa Masters Timisoara 2012 - rezultate

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In perioada 30 iunie – 1 iulie 2012 s-a desfasurat cea de-a cincea editie a Cupei Masters Timisoara la inot, competitie ce a reunit la start reprezentanti ai noua cluburi de inot masters din Romania si Ungaria, precum si persoane ce s-au inscris in nume propriu, cel mai in varsta participant fiind Laszlo Eszenyi (70 de ani), din Ungaria. .

Competitia, organizata cu ocazia aniversarii a cinci ani de la constituirea Clubului de Inot Masters Timisoara, a avut loc in bazinul acoperit Arena Aqua Sport, pe 8 culoare cu lungimea de 50 de metri.

Clubul timisorean a fost reprezentat de 6 inotatori (2 femei si 4 barbati), cu varste cuprinse intre 30 si 52 de ani: Cristian Crista (35+), Judit Foldenyi (25+),  Mihai Lisetchi (50+), Cezar Listeveanu (30+), Albert Pricochi si Ildiko Talinga (45+).

Acestia au obtinut, in total, 22 de medalii la probele individuale (8 la femei si 14 la barbati), dupa cum urmeaza :

-         13 locuri intai: Foldenyi - 5, Lisetchi - 6, Listeveanu - 1, Pricochi - 1;

-         6 locuri doi: Crista - 3, Listeveanu - 1, Pricochi – 1, Talinga - 1;

-         3 locuri trei: Crista - 1, Talinga - 2.

Cele mai bune performante individuale ale concursului au fost obtinute de catre Alina Borcovici (CSM Timisoara), la femei, si Cosmin Lancea (Masters Arad), la barbati, iar clubul CSM Timisoara a castigat trofeul Cupa Masters Timisoara 2012.

Cel mai activ sportiv al Clubului de Inot Masters Timisoara a fost Mihai Lisetchi, care pe parcursul concursului a participat la sase probe individuale si a obtinut tot atatea medalii.

Proba de 50 m spate a fost declarata proba comemorativa in memoria lui Hansi Niemershein, fost membru activ al clubului din Timisoara, care a decedat in 2010.

De mentionat faptul ca, in premiera, seriile de concurs au fost organizate doar dupa criteriul timpului de inscriere, incluzand atat femei, cat si barbati. Realizarea clasamentelor s-a realizat, insa, pe grupe de varsta si pe genuri, cu ajutorul unui soft de calculator realizat in cadrul clubului.

 

Pe parcursul anului 2011, membrii Clubului de Inot Masters Timisoara au fost prezenti la 15 competitii de inot masters cu participare internationala: 13 concursuri locale si 2 campionate nationale (Romania si Ungaria). In cadrul acestora, echipa clubului a avut 264 de participari la probe individuale si 6 la ┼čtafete, obtinand 214 locuri pe podium la probe individuale (126 - I, 62 - II, 26 – III) si 4 locuri pe podium la ┼čtafete (4 – III).

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani.

La buna desfasurare a competitiei a constribuit sustinerea primita din partea Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadul Universitatii de Vest, in calitate de co-organizator. (foto: Clubul de Inot Masters Timisoara)