Natatie, Sfantu Gheorghe: Inotatorii de la ACS Ciprian s-au remarcat la United World Games de la Klagenfurt (Austria)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In perioada 19-21 iunie 2015, sub patronajul UNESCO, orasul austriac Klagenfurt a devenit capitala sporturilor, United World Games reunind 7000 de sportivi din 30 de tari din Europa, America, Africa si Asia, care au participat la 10 discipline sportive, printre care si inot. Desfasurata pe una dintre arenele care au gazduit Campionatul European de fotbal din 2008, spectaculoasa festivitate de deschidere s-a incheiat, conform martorilor, cu un grandios foc de artificii.

Competitia de inot, din Aquacenter Klagenfurt, le-a fost rezervata sportivilor cu varste de 10-18 ani si a aliniat la start 270 de inotatori din Austria, Italia, Germania, Mexic, Pakistan, Slovenia, Turcia, Portugalia, America, India si Romania.

Echipa deplasata in Austria de ACS Ciprian Sfantu Gheorghe a fost alcatuita din: Eröss Nóra, Becze Zétény Benedek, Gyenge Attila, Luffy Ákos, Barabás András si Artene Maria-Raluca. Rezultate meritorii au obtinut: Artene Maria Raluca - locurile 2 in proba 100 m spate si in proba 200 m spate, locul 3 in proba de 50 m spate; Eröss Nóra - locurile 3 in proba 50 m bras, in proba 100 m bras si in proba 200 m bras.

De asemenea, evolutia celorlalti sportivi din Sfantu Gheorghe a atras atentia: Becze Zétény Benedek -locul 6 in proba de 200 m spate, Barabás András - locul 6 in proba 50 m bras, Gyenge Attila - locul 12 in proba 50 m spate, Luffy Ákos - locul 30 in proba de 50 m craul.

Antrenorul Ciprian Grosu a comentat, la revenirea acasa: „Sunt mandru de rezultatele bune inregistrate la Klagenfurt, pentru ca toti sportivii au reusit sa-si depaseasca cei mai buni timpi si toti au trait intens experienta acestei competitii. Le multumesc parintilor pentru sprijinul acordat, precum si Primariei Municipiului Sfantu Gheorghe”. (foto: acs ciprian sf. gheorghe)