Natatie – Timisoara: Traversarea Lacului Surduc 2012 - castigatorii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La aproximativ 100 km de Timisoara, pe Lacul Surduc, a avut loc, la finele saptamanii trecute, prima editie a unui eveniment organizat in scopul incurajarii practicarii inotului de catre adulti (masters), in acest caz, a inotului in ape deschise, adresat deopotriva amatorilor si sportivilor legitimati.

Traversarea Lacului Surduc a avut loc sambata, 21 iulie 2012, adunand la start 29 de concurenti, din mai multe orase ale tarii, cel mai bine reprezentate fiind Clujul, Resita si Timisoara. A fost prezenta si o inotatoare din Canada.

Decanii de varsta ai competitiei au fost Szekely Maria (grupa de varsta 40-49 ani), la femei, si Lazar Alexandru (grupa de varsta peste 70 ani), la barbati.

Evenimentul a inclus doua probe: una scurtă (aprox. 400 m) si una de rezistenta (aprox. 1.600 m). Fiecare participant a inotat liber, nefiind impus un anumit procedeu de inot, iar clasamentul final a fost realizat in functie de gen si categorii de varsta (18-29 ani, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70).

 

Podiumurile fiecarei probe au aratat astfel:

 

Proba scurta 400m

18-29 ani : Locul I Foldenyi Judit, Paun Titus; Locul II Stoica Maria; Locul III Muscoi Alina

30-39 ani: Locul I Laszlo Giulia, Rasadean Marcel; Locul II Szekely Szuzsanna, Lupu Mihai; Locul III Zaharia Mioara, Listeveanu Cezar

40-49 ani: Locul I Szekely Maria; Locul II Iancu Lia

50-59 ani: Locul I Lisetchi Mihai

60-69 ani: Locul I Bogdan Traian

 

Proba lunga 1600 m

18-29 ani: Locul I Foldeny Judit, Paun Titus; Locul II Stoica Maria, Ignat Alexandru; Locul III Ardelean Alexandru

30-39 ani: Locul I Szekely Szuzsanna, Rasadean Marcel; Locul II Codreanu Cornel; Locul III Kunst Cristian

40-49 ani: Locul I Szekely Maria, Osan Silviu; Locul II Iancu Lia

50-59 ani: Locul I Lisetchi Mihai; Locul II Borza Alexandru

Peste 70 ani: Locul I Lazar Alexandru

 

La ambele probe, cel mai rapid inotator a fost Rasadean Marcel, cadru didactic la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Timisoara (UVT).

 

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Inot Masters Timisoara in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport (UVT), Formatiunea de Interventie Rapida pe baza de Voluntariat „SALVO” (din cadrul  Primariei Municipiului Timisoara) si Primaria Fardea, avand sprijinul Consiliului Judetean Timis si a magazinului Decathlon.

Mai multe detalii puteti gasi pe www.timisoara.inot-masters.ro. (galerie foto: Clubul de Inot Masters Timisoara)