Red Bull King of the Rock: Mihai Gavrila isi joaca sansa in finala de la Belgrad (Serbia)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A fost greu, dar a castigat! A eliminat unul cate unul, pana cand a urmat o explozie de bucurie. Apoi, asezat pe un scaun, tragandu-si sufletul, il vad ca isi da jos gheata de baschet si scoate din soseta un biletel. Hartia era uda si abia mai putea fi desfacuta. Pe ea apare scris numarul 1 si apoi spune: „Pentru asta am luptat! Cred ca mi-a fost sortit inca de la tragerea la sorti”, spune Mihai Gavrila, cu un mare zambet pe fata, in care-i citeai satisfactia.

Ani de zile, „regii” baschetului unu la unu s-au decis la Alcatraz, temuta inchisoare americana. Anul acesta, „incoronarea” va avea loc in luna septembrie, la Belgrad, in finala mondiala Red Bull King of the Rock, cea mai prestigioasa competitie de baschet unu la unu.

8 concurenti alesi in urma calificarilor locale din Craiova, Brasov si Bucuresti au pasit pe teren fara frica, fiecare dintre ei, cu acelasi tel: sa demonstreze ca este mai bun decat celalalt. Regulile sunt la fel de dure ca si orgoliul lor: 5 minute, 15 secunde la o singura posesie si un scor care decide daca mergi mai departe sau nu.

Iulian Corneanu, Bogdan Amariucai, Mihai Gavrila, Sergiu Souca, Vasile Gilca, Alin Spahiu, Cezar Baragau si Bogdan Stancut au fost cei 8 care au pasit pe teren, numai ei si numele lor, incercand sa-si castige respectul. Unii au avut chiar sansa sa-si ia revansa. Asa s-a intamplat cu Bogdan Amariucai si Iulian Corneanu, ambii finalisti de la etapa de calificari din Craiova. Atunci, Corneanu l-a invins pe Amariucai, insa acum, lucrurile s-a schimbat.

Ritmul a fost frenetic, lupta la un pas de un fault, strategia si rezistenta - toate la capacitate maxima -, despre asta a fost vorba pe teren la finala nationala.

Jucatorii au fost eliminati unul cate unul, pana cand, ultimul meci i-a adus fata in fata pe Mihai Gavrila, jucator profesionist la CSM Ploiesti si Sergiu Souca, jucator profesionist la CSU Brasov. In cele din urma, cu multe determinare si tenacitate, Gavrila s-a impus cu 12-9 in fata lui Souca.

„Nu eu am ales baschetul, ci baschetul m-a ales pe mine”, afirma Mihai Gavrila, castigatorul finalei nationale Red Bull King of the Rock.

Mihai Gavrila a inceput sa joace baschet tarziu, la 18 ani, din intamplare. Era in ultimul an de liceu, cand un antrenor de baschet profesionist a vizitat scoala sa. L-a remarcat in timpul orei de sport, spunandu-i apoi ca i-a placut foarte mult ambitia si determinarea de care da dovada. Nu a crezut, niciodata, ca va deveni jucator profesionist de baschet, considerandu-se mai degraba un tocilar.

Insa, a dorit sa dea o sansa baschetului si acum nu regreta. I-a adus multe satisfactii si are un scop: sa devina in fiecare zi mai bun. (sursa: comunicat Red Bull Romania, foto: Mihai Stetcu/ Red Bull Content Pool)