Romania concureaza in premiera la probele olimpice de triatlon, in cadrul Jocurilor Europene

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Romania va participa in premiera la probele de triatlon femei si barbati din cadrul Jocurilor Europene de la Baku 2015, prima editie a Jocurilor Olimpice Europene ce vor avea loc intre 12 si 28 iunie, in capitala Azerbaidjanului. Competitiile de triatlon se vor desfasura in primele zile ale evenimentului sportiv, pe 13 si 14 iunie.

Antoanela Manac, in varsta de 19 ani, si Alexandru Diaconu, 27 de ani, vor reprezenta Romania in una dintre cele mai solicitante probe olimpice. Antoanela a urcat deja pe podium, atat in competitii nationale, cat si balcanice, ocupand locul 2 la Campionatul Balcanic din Serbia, din 2013, in timp ce Alexandru are un palmares competitional vast, care include castigarea mai multor competitii nationale, clasarea intre primii sportivi la evenimente europene si participari la concursurile majore de triatlon din lume. Ambii sportivi sunt legitimati la CS Atena Constanta.

Adrian Nanulescu – Presedinte FRTRI: „Este prima participare a Romaniei la o competitie de asemenea talie si reprezinta un rezultat al efortului sustinut al Federatiei Romane de Triatlon, infiintata recent si beneficiind de sustinerea autoritatilor incepand cu anul trecut, de a promova una dintre cele mai frumoase discipline sportive. Vom fi reprezentati de doi sportivi valorosi si am incredere ca participarea Romaniei va consolida performantele triatlonului si reprezentativitatea sa ca sport pe plan local.Totodata, continuam sa crestem triatlonul in Romania prin planul de dezvoltare pe termen lung, iar prima etapa, demarata deja, este Start Campioni la Triatlon, un program de selectie si pregatire a copiilor pentru a deveni viitorii campioni ai Olimpiadelor din 2024 si 2028.”

In 2014, Federatia Romana de Triatlon a asigurat prezenta sportivilor in peste 20 de concursuri si a angrenat peste 1.000 de atleti,  dupa ce, in urmă cu 5 ani, sportivii romani aveau acces la doar 7 astfel de competitii.

Peste 6000 de sportivi sunt asteptati sa concureze in 19 sporturi diferite pentru 239 de medalii la Baku, in prima editie a Jocurilor Europene, organizata de Asociatia Comitetelor Olimpice Europene. (comunicat si sursa foto: FRTRI)