Salonul Calului, peste 3.000 de spectatori la editia din 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A doua editie a Salonului Calului, cel mai mare eveniment din Romania dedicat echitatiei ca activitate sportiva, de divertisment si de afaceri, s-a incheiat duminica seara, marcand un eveniment de inalt profesionalism in echitatia din Romania,  precum si o revenire la atmosfera Micului Paris, in vremea cand echitatia si stilul de viata rafinat faceau parte din cotidianul elitei bucurestene. Peste 3.000 de spectatori au asistat, in cele 4 zile de eveniment, la un spectacol de inalta clasa, imbinand rafinamentul cu elementele de mare spectaculozitate, performanta sportivilor si celor 150 de cai concurenti cu show-urile originale, pe cai.

Printre personalitatile prezente la eveniment s-au numarat Maria Basescu, ASR Principele Nicolae al Romaniei, reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, membri ai corpului diplomatic din 8 ambasade si ambasadori din 5 tari precum E.S. Munther Said Qabba’Ah, ambasadorul Regatului Iordaniei, E.S. Marek Szczgiel, ambasadorul Poloniei, E.S. Jiri Šitler, ambasadorul Republicii Cehe, E.S. Iurie Renita, ambasadorul Republicii Moldova, E.S. Matthijs Van Bonzel, ambasadorul Regatului Olandei, comentatorul sportiv Cristian Topescu, mari sportivi ai Romaniei precum canotoarea Viorica Susanu, multipla campioana olimpica si mondiala, politicieni, alte persoane publice printre care actorul Dorian Boguta si realizatoarea TV Malvina Cervenschi, realizatorul radio Daniel Buzdugan, cunoscuta prezentatoare TV Delia Budeanu, Oana Sarbu, realizatoarea Antena 3 Maria Coman.

Salonul Calului s-a desfasurat in perioada 26-29 septembrie 2013, sub egida Clubului de echitatie Equestria situat pe DN1, in apropierea Bucurestiului.

 

Un scurt rezumat

Aflat la a doua sa editie, Salonul Calului, avand ca principal obiectiv apropierea publicului de esenta sportului nobil, echitatia, in cadrul unui concept in premiera absoluta in Romania, a etalat si in acest an un complex si fascinant program de spectacol ecvestru incluzand: parade, acrobatii, voltije, dresaj, parade si exercitii ale copiilor incalecand ponei, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii, demonstatii ale Jandarmeriei calare, show-ul ecvestru „Istoria Cavaleriei”, Parada masinilor de epoca „Oldies, but goldies” – proba sportiva de stafeta „Recunoasteti personajul”, proba sportiva cu Jocker Equestria s.a.) si competitional (probe sportive pentru toate categoriile de cai si calareti, inclusiv pentru copii si pentru amatori, probe de sarituri demonstrative si intreceri integrate in show-uri ecvestre, dar si proba traditionala, Bucharest Grand Prix – Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, cea mai dificila din cadrul concursului sportiv. Masinile de epoca aduse sa ruleze in teren alaturi de caii din competitie au prezentat un moment de mare atractie pentru public.

 

Razvan Bozan a castigat Bucharest Grand Prix

Premiera absoluta a acestei editii a fost reprezentatia nocturna „Seara cailor” – „La Nuit du Cheval”, care a purtat publicul intr-un spectacol de poveste, introducandu-l in arta dresajului ecvestru de inalta scoala (tip Scoala spaniola de dresaj). Programul a inclus numere de acrobatii calare, o scoala de inalt dresaj cu un spectacol elaborat de sunet si lumini, cu influente din basmele si folclorul romanesc (Calul inaripat, Caruselul, Balaurul, Turnir medieval), precum si o reprezentatie de dresaj natural.

Partea competitionala a evenimentului a inclus Trofeul Equestria si Concursul de sarituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, aflat la a treia editie consecutiva.

Bucharest Grand Prix - Marele Premiu al Municipiului Bucuresti la sarituri peste obstacole, principala proba competitionala, i-a revenit calaretului Razvan Bozan de la Clubul Morisena, care a concurat pe calul Quickborn, obtinand un punctaj total de 37 de puncte. A doua pozitie pe podium a fost ocupata de Ionut Ursache de la Clubul Decebal, locul al treilea revenindu-i unui «abonat» la premii ecvestre, Norbert Schumann de la CSA Steaua. Premiile au fost inmanate de dl. Marcel Octavian Nicolaescu, viceprimar care a reprezentat Primaria Municipiului Bucuresti, partener onorific al evenimentului.

Bucharest Grand Prix - Marele Premiu al Bucurestiului este in prezent una din cele patru mari competitii sportive ecvestre nationale, alaturi de Cupa Romaniei, Cupa Federatiei Ecvestre Romane si Circuitul Grand Prix al Romaniei. Competitia are o tradiĊ£ie de peste 30 de ani, cu intrerupere de 5 ani, traditia fiind reluata de catre Clubul Equestria, organizatorul a trei editii consecutive ale concursului. La startul Marelui Premiu al Municipiului Bucuresti la sarituri peste obstacole, s-au inscris in acest an 16 calareti, de la 10 cluburi din Romania.

 

Alte competitii la Salonul Calului

In cadrul Salonului Calului 2013 au mai avut loc Finalele pe grupe de cai („Criteriile cailor”): cai tineri de 5 ani, 6 ani si 7 ani, care au stabilit clasamentul valoric al acestor categorii de cai, pentru 2013. De asemenea, programul competitional a cuprins finala Campionatului National de Sportivi Amatori, precum si finala Campionatului de Copii. Fondul total de premiere s-a ridicat la 15.000 Euro.

 

Prezentari de produse si echipamente

Pe langa activitatile competitionale si de divertisment, Salonul Calului a dezvoltat, pe parcursul a 4 zile de evenimente, si o serie de actiuni dedicate publicului specializat, care au alternat prezentari de cai cu prezentari de produse si echipamente ecvestre cu vanzare, echipamente sportive de performanta, accesorii pentru echitatie, initiind publicul in privinta investitiilor necesare pentru practicarea acestui sport nobil.

Prin organizarea amplului eveniment Salonului Calului, Clubul de echitatie Equestria si-a propus sa consacre in Romania un model inspirat: faimosul Salon du Cheval ,de la Paris.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.salonulcalului-equestria.ro. (comunicat si galerie foto: BDR Associates)