Schiorii de la Corona Brasov se pregatesc pe ghetarul Molltaler (Austria)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Specialistii spun ca un schior alpin profesionist trebuie sa petreaca cel putin 220 de zile dintr-un an pe zapada, pentru a aspira la marea performanta. Spre comparatie, un sportiv din Romania poate sa se antreneze cel mult 120 de zile pe zapada, daca are noroc de conditii meteorologice favorabile! Fost schior de performanta, actualul presedinte al sectiei de sporturi individuale la ASC Corona, Catalin Leonte, doreste sa ofere cele mai bune conditii de pregatire sportivilor legitimati la clubul brasovean: „Doar daca vom oferi conditii optime putem spera la rezultate deosebite!”.

Schi in Austria, la Flattach

Astfel, de curand, mai precis de la inceputul lunii septembrie, lotul de 15 schiori ai clubului ASC Corona, impreuna cu antrenorii Dan Iliescu si Emilian Focseneanu, au plecat spre localitatea austriaca Flattach, unde se afla ghetarul Molltaler. Acolo, la peste 3500 de metri altitudine, sportivii brasoveni au gasit zapada si conditii excelente de pregatire inainatea noului sezon competitional. Cei 15 sportivi au varste cuprinse intre 12 si 15 ani si vor efectua cel putin 2 antrenemante in fiecare din cele 15 zile pe care le vor petrece in Austria.

Corona Brasov il curteaza pe Ion Achiriloaie

Catalin Leonte declara: „Prin acest demers incercam sa oferim conditii copiilor nostri ca sa ajunga sa se lupte de la egal la egal cu sportivii din tarile de elita in schiul alpin. Ne propunem sa obtinem 15 medalii la concursurile din circuitul campionatului Romaniei si 3 clasari pe podium la Campionatul National. Speram sa reusim transferul singurului coborator roman calificat la Olimpiada de la Soci, Ioan Achiriloaie, care este brasovean dar legitimat la CSM Sibiu”.