Sibiu: Daniela Carlan si Daniel Troanca va invita la Duathlon Challenge

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Misiunea evenimentului Sibiu Challenge este aceea de a promova sportul si un stil de viata sanatos si activ. Sibiu Challenge si-a ales pana in prezent doi ambasadori, care sa promoveze sportul sibian in cadrul comunitatii locale si sa scoata in evidenta importanta practicarii regulate a unui sport la orice varsta. Ei sunt Elena Daniela Carlan si Daniel Troanca, doi atleti din Sibiu.

Elena Daniela Carlan priveste spre Rio de Janeiro

Atleta sibiana este multipla campioana nationala si balcanica in probele de 10 km, 21,1 km si 42,2 km si vicecampioana europeana de junioare. Daniela a reprezentat Romania cu mandrie la Jocurile Olimpice de la Atena si, mai mult, anul acesta a castigat locul 2 la Maratonul de la Bratislava si la Campionatul National Semimaraton.

In prezent, Elena Daniela Carlan se pregateste sa alerge pe 4 octombrie la Maratonul de la Bucuresti, unde vor fi si Campionatele Nationale de Maraton, in speranta obtinerii baremului necesar participarii la Jocurile Olimpice de la Rio: „Pe 27 septembrie voi fi prezenta la Duathlon Challenge, pentru a-i sustine pe concurenti. Haideti sa promovam impreuna sportul de masa sibian”.

Daniel Troanca si stilul de viata pro-activ

Sportiv amator, insa unul devotat si consecvent, Daniel Troanca a reprezentat Sibiul si Romania la o serie de competitii de alergare nationale, dar si internationale. S-a alaturat ca si ambasador al proiectului Sibiu Challenge din dorinta de a-i incuraja pe oameni sa adopte un stil de viata pro-activ. A inceput sa participe la competitii in 2005, iar de atunci a participat la circa 50 de competitii de anduranta in Romania si strainatate: alergare (maraton si semimaraton), duatlon (alergare + bicicleta), triatlon (inot 1,5 km + bicicleta 40 km + alergare 10 km), triatlon extrem - Iron Man (inot 3,8 km + bicicleta 180 km + alergare 42,2 km) si ciclism (montan si de sosea).

La 36 de ani, Daniel Troanca, jurist de profesie, este primul sibian care a terminat o cursa Iron Man (Omul de fier). „La Iron Man, am tinut sa trec linia de sosirea cu steagul Romaniei deasupra capului. La acel moment, am fost primul sibian care a parcurs distanta completa a unui Iron Man. Totul este posibil cu antrenament si determinare. Nu uitati, va astept la Duathlon Challenge”, a declarat Daniel.

Duminica, 27 septembrie 2015, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului se desfasoara evenimentul sportiv Duathlon Challenge, o actiune inedita pentru Sibiu.