Ski la Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In Romania iarna si-a intrat in drepturi depline. La Brasov si-n imprejurimi - de asemenea. Iar zapada cazuta cu destula generozitate ii atrage ca un magnet pe iubitorii sporturilor de iarna de toate varstele catre partiile de schi. Adultii, tinerii, adolescentii sau copiii nu au mai avut rabdare pana la deschiderea oficiala a sezonului de schi (21 decembrie) si deja au luat cu asalt partiile din Poiana Brasov si statiunile din zona. Insa ce se intampla cu micutii care tanjesc sa invete tainele schiului? In intampinarea acestora, Clubul Sportiv Scolar Brasovia le vine cu o propunere generoasa, care acopera aproape toate disciplinele schiului: schi alpin, schi biatlon si sarituri cu schiurile. In prima faza, cea de dupa selectia si inscrierea la sectia de schi a CSS Brasovia, copiii, baieti sau fete, vor incepe cursurile de initiere in schi.

Schi alpin pentru copii

Prof. Antonella Focseneanu se ocupa de copiii nascuti in perioada anilor 2000-2003. „Cerintele noastre minime sunt ca baietii si fetele care se vor indrepta catre schi sa aiba calitatile fizice corespunzatoare practicarii sporturilor de iarna si sa posede echipament specific de schi: schiuri, bete, clapari si costum de schi. Vom efectua 5 antrenamente pe saptamana, durata unui singur antrenament fiind de doua ore. Antrenamentele au loc in cartierul Noua - Scoala nr. 9 si zona Lacului Noua -, si in Poiana Brasov”, afirma Antonella Focseneanu.

Schi pentru incepatori si avansati

Tot la CSS Brasovia si tot la schi alpin activeaza prof. Oana Marina Muntean. Atat in aceasta perioada caracteristica sporturilor de iarna, cat si-n viitor, prof. Muntean raspunde de initierea, aprofundarea si perfectionarea cunostintelor in schi ale fetelor si baietilor nascuti in anii 2004-2005. Si-n cazul dansei, cerintele minime sunt identice cu cele prezentate mai sus, cu mentiunea ca antrenamentele se desfasoara numai in Poiana Brasov. Pentru copiii din zona Zarnesti-Bran-Moieciu- Fundata, nascuti in intervalul 2000-2005, prof. Cornel Duicu se ingrijeste de tot ceea ce inseamna schiul biatlon (cursuri de initiere in schi fond, antrenamente de tragere, cursuri pentru avansati in schi biatlon, cursuri de performanta etc.). Antrenamentele au loc la Cheile Gradistei.

CSS Brasovia - profesori de schi

Schi alpin: Stefan Petrea 0740.064.439, petrea_manu@yahoo.com; Oana Marina Muntean 0737.638.790, marinaoanamuntean@yahoo.com; Antonella Focseneanu 0723.989.340, maria_loreley@yahoo.com; Bianca Petrea 0741.966.079, bibi9ski@yahoo.com.
Schi biatlon: Daniela Garbacea 0723.512.360, garbaceadana@yahoo.com; Cornel Duicu 0744.368.171, pitise@yahoo.com.
Schi sarituri: Constantin Tesileanu 0742.277.418, iuliana.tesileanu@gmail.com; Gheorghe Baila 0723.383.337, gigi_baila@yahoo.com. (foto: wagrain kleinarl)