Tenis: Trofeul Brasov Cup - cucerit de o sportiva din Ucraina

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Brasov Cup a fost un turneu feminin de tenis de camp, care a fost co-finantat de catre Consiliul Judetean Brasov, valoarea totala a premiilor fiind de 15.000 dolari. Evenimentul sportiv a avut loc pe terenurile de la Baza Sportiva Olimpia (Tenis Club Olimpia) din municipiul Brasov, in perioada 27 august-3 septembrie.

Finaliste din Ucraina si Italia, in turneul international de la Brasov

In finala Brasov Cup editia 2023, desfasurata ieri, incepand cu ora 11, s-au aflat fata in fata doua sportive cu experienta diferita: Nicole Fossa Huergo (Italia, favorita numarul 2), in varsta de 28 de ani, locurile 1334 WTA si 308 ITF, respectiv Alisa Baranovska (Ucraina), in varsta de doar 18 ani, locul 329 ITF. In ciuda tineretii, jucatoarea ucraineanca a condus meciul de la un capat la altul, evidentiindu-se prin multe lovituri scurte, aruncate cu dibacie peste fileu, multe dintre aceste mingi dovedindu-se inspirate, in schimburi-cheie din cele doua seturi. Baranovska si-a adjudecat setul intai cu scorul de 6-3 dupa 43 de minute de joc. Setul secund a fost identi si ca scor, si ca durata.

2.100 dolari si 10 puncte WTA pentru invingatoare

Din cei 15.000 de dolari pusi pe masa ca si premii, 2.100 dolari au ajuns la Alisa Baranovska, cea care a primit si 10 puncte in clasamentul WTA. Nicole Fossa Huergo a castigat 1.300 dolari și 6 puncte WTA. Cum scriam mai sus, Brasov Cup a fost un proiect co-finantat de Consiliul Judetean, prin Programul judetean pentru finantarea nerambursabila din bugetul propriu al Judetului Brasov a proiectelor sportive pentru anul 2023 - Promovarea Sportului de Performanta. Parteneri ai evenimentului au fost Tenis Shop, Modpack Group, Aqua Carpatica, Acerbis, Reușita TV, Sprinten Infomar.

Festivitatea de premiere Brasov Cup

Arbitrul de scaun al finalei, Andrei Brisc din Zalau a inregistrat o premiera. La Brasov Cup a condus pentru prima data in cariera o finala intr-un turneu feminin. Supervizorul ITF al concursului a fost, ca si la editia precedenta din 2022, Emiliano Zanon (Italia).
Festivitatea de premiere a fost oficiata de Oana Enache (director de turneu) si Sergiu Vladu (presedinte Comisi de arbitri - Federatiei Romana de Tenis). Principalul finantator al turneului, Consiliul Judetean Brasov l-a avut ca reprezentant la ceremonie pe vicepresedintele Ciprian Sterpu.

Nicole Fossa Huergo - finalista si la dublu

In ultimul act al probei de dublu s-au duelat Nicole Fossa Huergo (Italia) si Julia Stamatova (Bulgaria), cotate ca favorite numarul 1 cu Simona Ogescu (Romania) si Linda Sevcikova (Cehia), tandemul situat pe pozitia a doua pe lista favoritilor. Cuplul Ogescu-Sevcikova a castigat partida cu scorul de 7-6, 7-6.
Brasov Cup este un turneu care face parte din circuitul ITF Women's Tennis Tour.