Trofeul Muntilor: record de participare!

Detalii
Comentarii

Trofeul Muntilor, cea de-a 3-a etapa in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor, organizat de catre Asociatia de Turism Gaska Bucuresti, a fost un real succes.

Evenimentul s-a desfasurat in perioada 15-17 iulie, in Muntii Bucegi, mai exact in comuna Bran (judetul Brasov), adunand peste 500 de persoane inregistrand un numar de 118 echipe la start, ceea ce a constituit un record al campionatului!

Cele 27 de cluburi participante au format echipe de cate 3 persoane care, incurajate de catre cei care au ales sa ramana in tabara, au avut de strabatut un traseu destul de dificil, ajungand pana pe Varful Lancia, la 2.288 m inaltime. Cei care au participat la categoria Family au avut parte de un traseu special, ajungand la Cascada Moara Dracului, una dintre cele mai spectaculoase, salbatice si frumoase cascade din Romania. Aici apele isi fac intrarea in caldarea inferioara a Vaii Gaura, dupa care se pierd intr-un curs subteran, lasand firul vaii sec, acoperit de bolovanisuri.

La Trofeul Muntilor, proba de raid montan/ drumetie a fost o adevarata provocare pentru foarte multi. O echipa din Iasi (categoria de profesionisti Elite) a realizat un timp total de 2 ore si 42 minute, urcand din Satul Poarta pe crucea rosie, prin Saua La Polite - Valea Gaura - Cascada Moara Dracului - Vf. Lancia, si coborand pe triunghiul galben (Valea Ciubotea), pana la tabara situata in zona Partiei Zanoaga.

Seara culturala, proba mult asteptata de catre toti, s-a desfasurat sambata seara, la foc de tabara, iar cei mai curajosi dintre participanti au recitat poezii, au cantat la chitara si chiar au fost protagonistii unor piese de teatru cu tematica montana.

Categoria cea mai dorita de catre participanti a ramas, in continuare, categoria Open, cu 42 de echipe inscrise, urmata de catre categoria Family, cu 31 de echipe inscrise.

Altfel, in perioada 29-31 iulie, Asociatia de Turism Montan Via-Retezat, in parteneriat cu Primaria Comunei Rau de Mori, va organiza etapa a 4-a din cadrul Campionatului National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor, in Parcul National Retezat-Muntii Retezat.

Aceste evenimente sportive au ca scop crearea cadrului organizatoric si competitional in vederea dezvoltarii unor relatii durabile, in baza principiilor eco-turistice-sportive si mediu protective, intre ONG-urile de tineret, turism, sport si ecologie.

Stafeta Muntilor este o competitie specializata, al carei clasament general este alcatuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv si in cadrul careia concurentii au posibilitatea sa participe la categoria corespunzatoare varstei si nivelului de pregatire.