Turul Ciclist al Romaniei ocoleste din nou Brasovul

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A devenit o traditie ca ,,Mica Bucla”, asa cum mai este numit Turul Ciclist al Romaniei sa ocoleasca Brasovul. Acum doi ani, caravana a poposit foarte aproape, in Poiana Brasov, dar nu a ajuns in oras. Ultima data cand Turul a trecut prin Brasov a fost acum sase ani, cand ciclistii au fost intampinati in fata Cercului Militar. Acum, cu ocazia editiei jubiliare, a 50-a,  a Turului Ciclist al Romaniei, caravana va ocoli din nou meleagurile brasovene. Oficialii federatiei au dat mereu vina pe neimplicarea factorilor locali din Brasov in ,,deturnarea” competiţiei şi sub Tâmpa. Cert este ca ,,Micla Bucla” va ocoli si de acesta data Brasovul, acolo unde ciclismul are o veche traditie. Competiţia se va desfasura in perioada  30 iunie – 6 iulie si va cuprinde un prolog si sase etape :  Marghita (prolog),  Marghita – Carei-  Satu Mare - Baia Mare (etapa I), Reghin – Sovata- Od. Secuiesc – Miercurea Ciuc (etapa a II-a ), Bicaz – P. Neamt - Tg. Frumos – Botosani (etapa a III-a), Botosani – Iasi – Vaslui (etapa a IV-a), Vaslui – Barlad- Tecuci- Galati (etapa a V-a), Buzau – Urziceni – Bucuresti (etapa a VI-a).

Turul Ciclist al României va fi onorat si de trei tineri concurenti de la Torpedo Vectra Zarnesti : Andrei Barbu, Ovidiu Butuza si Eduard Grosu, dar si de cunoscutul tehnician  brasovean Gheorghe Toader, care va avea misiunea de a asugura depanarea, in cazul ciclistilor evadati din pluton.

Mai notam si faptul ca la editia din acest an a Turului va concura si actualul presedinte al Federatiei Romane de Ciclism, Eduard Novak.