Cine vinde scule pentru bicicleta

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Mersul pe bicicleta a revenit la moda in Romania. Fie ca-i vorba de mediul rural, fie de cel urban, tot mai multi oameni se deplaseaza cu bicicleta la job, la cumparaturi sau pur si simplu se plimba, preferand sa-si umple timpul intr-un mod sanatos si cat se poate de... ecologic. Lor li se alatura impatimitii „sportului cu pedale”, care, ori de cate ori li se ofera, nu scapa ocazia de a se aventura calare pe bicicleta prin cele mai nebatute de pasul omului locuri din natura. Tot la bicicleta apeleaza si cei aflati in lupta cu surplusul de kilograme. In tot contextul, magazinele de biciclete au inceput sa devina o prezenta obisnuita in peisajul consumatorilor de produse si echipamente sportive. Aici ne gandim inclusiv la shop-urile online care comercializeaza biciclete si tot felul de articole, echipamente, piese si accesorii.

Cand bicicletele intra in service

Si totusi, in aceasta lume a „biking”-ului sau (mai pe romaneste) a ciclismului, din ce in ce mai aglomerata si plina de surprize (in graba dupa profit, bineinteles!), cam tuturor celor din spatele acestor proiecte le scapa ceva important. Acest „ceva” devine nu important, ci chiar esential, atunci cand bicicleta, biata de ea, are nevoie de reparatii. Adica, vrea-nu vrea, trebuie sa treaca pe la service. Sau pe la standul de reparatii. Unde, normal, nu se lucreaza cu mana goala, ci cu scule speciale pentru servisarea bicicletelor. In functie de problema tehnica ridicata, servisare poate fi facuta de cele mai multe ori chiar de catre proprietarul (utilizatorul) bicicletei. Necesita un minim dram de indemanare, cunostinte mecanice si atentie. Aceste scule de servisare se impart in cateva categorii mari si late, din care prima este cea a sculelor pentru bicicleta. Aici intra, printre altele, standurile pentru centratul rotilor, cheile pentru spite, cheile pentru pinioane, cheile pentru pedala si axul pedalei, cheile pentru butucul rotii etc.

Magazin de scule si seturi de scule pentru bicicleta

Alte scule speciale pentru bicicleta: scule pentru cadre si ramificatii; scule pentru osia montata cu roti; scule multifunctionale; seturi de scule. Legat de aceasta ultima categorie, cea a seturilor de scule, trebuie mentionat ca respectivele seturi au o mare diversitate, in primul rand din punctul de vedere al numarului de scule din care e compusa o trusa. Deocamdata atat, la prima „incursiune” in magazinul virtual al sculelor pentru biciclete.

Numarul 1 in scule pentru biciclete activeaza in Romania

In final, dar cu o insemnatate aparte, trebuie specificat faptul ca in Romania activeaza cel mai important „jucator” de pe piata europeana a sculelor de mana. In randul carora, bineinteles, isi fac loc si sculele pentru servisarea bicicletelor. Referirea-i la compania Unior, cu origini in Slovenia, a carei reprezentanta in Romania este societatea mixta romano-slovena Unior-Tepid. Un singur aspect, lamuritor asupra calitatii sculelor Unior pentru biciclete: servisarea si tot suportul tehnico-mecanic al echipei de ciclism Omega Pharma-Quick Step, team-ul numarul 1 la nivel mondial, sunt asigurate de Unior. (foto: moeders.nu)