Academia de Fotbal Atletico de Madrid, la Bucuresti

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Regal Sport Club Bucuresti si Atletico de Madrid vor semna in data de 25 iunie 2014 un contract de colaborare, cu scopul de a infiinta si opera la Bucuresti, in conditii de exclusivitate, Academia de Fotbal Atletico de Madrid.

Enrique Cerezo, presedintele Clubului Atletico de Madrid, Emilio Guttierez, director general al clubului precum si German Robles, director general al Fundatiei Atletico de Madrid vor fi prezenti la ceremonia de semnare a contractului de colaborare dintre cele doua cluburi.

Academia de fotbal Atletico de Madrid de la Bucuresti este primul proiect european de acest fel al clubului madrilen si se inscrie intr-o strategie mai larga de expansiune internationala cu scopul de a promova valorile fotbalului spaniol, precum si metodele de formare a tinerilor fotbalisti.

Despre Atletico de Madrid

In urma cu 111 ani, pe 26 aprilie 1903, la initiativa unor studenti ambitiosi, a luat nastere Club Atletico de Madrid, sub indrumarea primului presedinte de club, Enrique Allende. „Vicente Calderon” este stadionul echipei Atletico de Madrid, care are o capacitate de aproximativ 55.000 de locuri, motiv pentru care in anul 2016 clubul se pregateste sa-si schimbe „locuinta”, astfel ca suporterii vor putea participa in numar mult mai mare la meciurile favoritilor, „Estadio La Peineta” fiind viitorul stadion al madrilenilor, care va gazdui pana la 70.000 de suporteri.

Este de notorietate faptul ca Atletico de Madrid este unul dintre cele mai mari cluburi din lume raportat la numarul de suporteri abonati la meciurile echipei, acesta ajungand chiar si la peste 65.000 de abonamente anuale. Atletico Madrid a fost de zece ori campioana in Primera Division (actuala Campioana a Spaniei !) si de 10 ori a castigat Cupa Spaniei (Copa del Rey), dupa care au urmat victoriile din Cupa Cupelor in anul 1962, Cupa Intercontinentala in anul 1974, Europa League in 2010 si 2012, ajungand si in finala UEFA Champions League in 2014.

Una dintre victoriile insemnate ale clubului a fost castigarea finalei UEFA Europa League in fata celor de la Athletic Club Bilbao, partida care s-a disputat la Bucuresti, pe Arena Nationala in 2012 si pe care spaniolii de la Atletico au castigat-o cu scorul de 3-0.

Despre Regal Sport Club Bucuresti

Clubul a fost infiintat in septembrie 2011, cand, in urma unei selectii la nivelul Bucurestiului, au fost alesi jucatori de fotbal cu varste intre 9 si 12 ani. Primii 20 de jucatori au urmat un stagiu de pregatire si evaluare la Paris Saint Germain. Scopul infiintarii Regal Sport Club Bucuresti este promovarea educatiei fizice si a activitatii sportive, in special in domeniul fotbalului, descoperirea, selectia, initierea, educarea si indrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanta si participarea la competitii interne si internationale, in conformitate cu reglementarile si strategiile elaborate de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si de Federatia Romana de specialitate.

In prezent, Regal Sport Club Bucuresti are 110 jucatori legitimati la urmatoarele categorii de varsta: U9, U10, U11, U12, U14 si U15, acestea desfasurand antrenamente de 3 sau de 4 ori pe saptamana, pe terenul Federatiei Romane de Rugby, aflat langa Arcul de Triumf. Regal Sport Club Bucuresti a reusit in scurta sa existenta rezultate remarcabile, astfel ca grupele de U11 si U12 sunt in prezent campioane municipale. Regal Sport Club Bucuresti a participat la numeroase competitii internationale, avand rezultate deosebite: Spain Trophy 2012 (Barcelona, Spania), Estoril 2013 (Portugalia), Morlaix, 2013 si 2014 (Bretania, Franta), Belgrad 2014 (Serbia). (comunicat BDR Associates, foto: regalsport.ro)