Ambasadorii Wings for Life au facut echipa la Semimaraton Gerar

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Dani Otil, Daniel Osmanovici si Toma Coconea au facut echipa la primul semimaraton al anului - Gerar. Echipa Wings for Life s-a clasat pe pozitia 31 din 59 de echipe. In ciuda ploii marunte, cei trei au reusit sa parcurga cei 21 de kilometri intr-o ora si 54 de minute.

Echipa Wings for Life

Toma Coconea (vicecampion mondial Red Bull X-Alps) este cunoscut pentru performantele sale la concursuri de alergare, la finalul anului trecut reusind sa alerge 7 maratoane in 7 zile, iar Daniel Osmanovici (prezentatorul Observatorului la Antena 1) are deja la activ mai multe maratoane si semimaratoane. Dani Otil (gazda emisiunii Neatza cu Razvan si Dani) a parcurs distanta unui semimaraton, anul trecut, la prima editie Wings for Life World Run, iar acum isi trece in palmares si primul semimaraton oficial.

Primul antrenament oficial pentru competitia din 3 mai

Acesta a fost primul antrenament oficial pentru Wings for Life World Run, evenimentul caritabil de alergare care va avea loc pe 3 mai, simultan in 35 de locatii de pe sase continente. Indiferent daca suntem sportivi profesionisti sau amatori, ne alaturam cauzei si vom alerga pentru cei care nu pot, in speranta ca vom gasi un remediu pentru afectiunile coloanei vertebrale. Vor lua startul, umar la umar cu noi, si participantii in scaune rulante.

Un concurs fara linie de finis

Conceptul Wings for Life World Run schimba regulile jocului – nu exista o linie de finis, aceasta te urmareste – la 30 de minute dupa startul participantilor, masina oficiala de finis pleaca in urmarirea lor. Ruland incet la inceput, dar marind ritmul la anumite intervale de timp, masina reprezinta linia de finis mobila. Echipata cu senzori, masina oficiala de finis va depasi sportivii, inregistrandu-le cip-urile digitale pe masura ce se apropie de conducatori. Ultima persoana depasita din cele 35 de locatii este campionul mondial.

Lupta simultana pentru titlu, pe mai multe continente

Ce face ca lupta pentru victorie sa fie atat de speciala? Sportivi care participa in tari sau continente diferite sunt intr-o lupta stransa pentru titlul global, dar nu vor sti pana cand masina de finis ii prinde si cursa ia sfarsit. In 2014, dupa cinci ore de alergare au ramas doar trei sportivi. In final, campionul global din Austria a avut un avantaj de numai 90 de metri fata de ocupantul celui de-al doilea loc, din Peru.

Pe 3 mai, ora 14:00 (ora Romaniei), ii vom vedea la start pe cei sase ambasadori Wings for Life locali: Mihaela Radulescu, Dani Otil, Daniel Osmanovici, Toma Coconea, Andrei Rosu si Alexandru Nicolau. (comunicat: Red Bull Romania, galerie foto: Mihai Stetcu)