Baschet 3x3: Nationalele Romaniei o sustin pe Simona Halep, din optimile Campionatului Mondial

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Reprezentativele de baschet 3x3 ale Romaniei si-au asigurat un loc in optimile de finala ale Campionatului Mondial de la Moscova. Pentru Florina Diaconu, Andreea Haas, Anca Sipos si Cristina Bigica, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu, Stefan Vasile, sustinuti de pe margine de antrenorul coordonator al FR Baschet, Svetlana Dragusin, urmeaza meciurile eliminatorii.

(n.r.) Astfel, astazi, 7 iunie, de la ora locala 15:20, selectionata masculina a tarii noastre va intalni echipa Noii Zeelende, iar de la ora 17:20, selectonata feminina a Romaniei va juca cu Spania. Tot astazi vor fi jucate si partidele din sferturi, iar in data de 8 iunie se vor desfasura semifinalele si finalele.

Selectionata feminina a Romaniei a obtinut urmatoarele rezultate:

Siria – Romania 8-17

Romania – Italia 17-10

Belgia – Romania 20-17

Romania – Uruguay 21-9

Elvetia – Romania 20-9

Selectionata masculina a Romaniei a obtinut urmatoarele rezultate:

Qatar – Romania 15-17

Romania – Argentina 18-19

Venezuela – Romania  11-19

Romania – Rusia 19-17

Lituania – Romania 17-16

Mesaj de sustinere pentru Simona Halep

La finalul meciului Romania - Rusia, delegatia tricolora, impreuna cu alti fani prezenti in tribunele de la Moscova, au transmis un mesaj de incurajare pentru Simona Halep, inaintea finalei de astazi de la Roland Garros, cand o va intalni pe rusoaica Maria Sharapova!

„Urmarim pe cat putem toate meciurile Simonei de la Roland Garros si ne-am dorit sa obtinem aceasta victorie si pentru ea, mai ales ca adversara ei din finala este chiar din Rusia. Ii uram mult succes maine si speram ca si noi sa ne continuam evolutia buna aici la Moscova!”, a spus la final internationalul roman Bogdan Popescu.

La editia precedenta, de la Atena, Romania s-a clasat pe locul 10 la masculin si locul 17 la feminin.

Cea de-a doua editie a Campionatului Mondial de baschet 3x3 se desfasoara la Moscova, pana pe 8 iunie, cu participarea a 48 de echipe din 35 de tari. 

Bucuresti - Capitala baschetului 3x3 in septembrie 2014

Baschetul 3x3 a luat amploare in ultimii ani, Romania organizand anual turnee cu participarea unui numar tot mai mare de echipe. De altfel, in perioada 5-7 septembrie, Bucurestiul va gazdui primul Turneu Final al Campionatului European de Baschet 3x3, organizat de Federatia Romană de Baschet, sub egida FIBA Europe. (comunicat: FR Baschet, credit foto: Sport Arena)