Baschet feminin: CSM Targoviste castiga trofeul Ligii Nationale

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Echipa feminina CS Municipal Targoviste a castigat, pe teren propriu, trofeul Ligii Nationale de Baschet Feminin, sezonul 2013-2014, dispunand in finala de marea rivala BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, cu scorul general de 3-1.

Miercuri seara, in prezenta a peste 2.500 de spectatori, care au umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor din Targoviste, CS Municipal s-a impus in cel de-al patrulea meci al finalei LNBF, cu scorul de 70 - 62 (22 - 11, 24 - 19, 13 - 19, 21 -13) si a inchis, astfel, finala sezonului 2013/2014, cu scorul general de 3-1.

Echipa pregatita de antrenorul Dan Fleseriu a reintrat, astfel, in posesia trofeului LNBF (ultima oara il castigase in 2012), dupa ce anul trecut il cedase principalei sale rivale din Arad. In aceste conditii, echipa din Targoviste se apropie de recordul gruparii studentesti din Cluj-Napoca (14 titluri nationale, dintre care 10 consecutive), trecandu-si in cont cel de-al 11 titlu national.

In ultimii 20 de ani, incepand cu 1994, titlul national a fost impartit numai intre echipele din Arad si Targoviste, cu exceptia sezonului 1997, cand medaliile de aur au fost adjudecate de ACRO Bucuresti.

„S-a incheiat un nou sezon din Liga Nationala de Baschet Feminin, de data aceasta cu victoria echipei CSM Targoviste. Am avut o finala extrem de echilibrata, cu multe meciuri spectaculoase, doua dintre ele terminandu-se, pentru prima oara in istorie, in prelungiri, si tin sa felicit ambele echipe pentru modul in care au evoluat, atat in LNBF, cat si in Cupa Romaniei, competitie castigata luna trecuta de BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad. Cred ca, prin aceste jocuri, s-a realizat si o promovare pozitiva a baschetului feminin, fiind evidentiate nu doar competitivitatea, ci si fair play-ul. Iar faptul ca tribunele au fost arhipline la aceste meciuri nu poate decat să ne bucure, suporterii demonstrand prin prezenta lor numeroasa ca sustin baschetul de calitate, ceea ce ne face sa privim cu incredere si la EuroBasket Women 2015, intrecere care va fi organizata, in premiera, anul viitor, in tara noastra si in Ungaria”,a declarat Horia Paun, presedinte Federatia Romana de Baschet.

Clasamentul final al LNBF, sezonul 2013/2014:

1. CSM Targoviste

2. BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad

3. CSU Alba Iulia

4. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe

5. CSBT Alexandria

6. Olimpia CSU Brasov

7. CS Municipal Satu Mare

8. BCM Danzio Timisoara

9. Phoenix Galati

10. Universitatea CSM Oradea

11. Rapid Bucuresti

12. Universitatea Cluj-Napoca

13. Nova Vita Tg. Mures

14. SCM CSS Craiova

(comunicat 4 ACE/ FR Baschet, galerie foto: Dudea Cristian)