Bike Park Postavarul - un proiect pentru Europa

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Dupa ce a castigat o finantare din partea Petrom, in cadrul campaniei „Tara lui Andrei”, proiectul Bike Park Postavarul este tot mai aproape de realizare. Echipa de proiect a derulat pana la momentul de fata multiple actiuni de atragere de finantari, parteneri si sponsori, iar in paralel documentatia a fost depusa la Primaria Brasov pentru avizele si autorizatiile necesare.

Trasee pentru concursuri internationale

Traseele care vor alcatui bike park-ul au fost stabilite in baza mai multor deplasari pe teren, impreuna cu experti in domeniu, asa incat toate pistele sa fie construite in cadrul legal si cu implicatii minime asupra mediului. Mai mult decat atat, traseele au fost concepute de asa natura incat, odata finalizate, sa fie omologate UCI (Uniunea Ciclista Internationala), urmand ca bike park-ul sa gazduiasca in viitor competitii internationale importante.

Cupa Mondiala in Romania, la Brasov

Proiectul isi propune sa ofere un bike park cu toate facilitatile si sa ofere publicului trasee la standarde de Cupa Mondiala, astfel incat intr-un termen de la 3 la 5 ani, Poiana Brasov sa devina o statiune notorie si pe timp de vara, iar Bike Park Postavarul sa pună Romania pe harta bike park-urilor de renume din Europa.

Downhill si flowline in Poiana Brasov

„Cu Bike Park Postavarul dorim sa aducem mountainbiking-ul la el acasa. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, in primă faza, dorim sa realizam doua trasee specializate: unul de downhill, de dificultate ridicata, și unul de flowline, de dificultate usoara, pentru a satisface toți practicantii acestui sport, indiferent de nivelul de pregătire. Proba de downhill presupune coborarea cu bicicleta, pe un traseu specializat in cel mai scurt timp, asadar traseul respectiv va urmari liniile reliefului si va contine elemente speciale care trebuie construite (kickere, contrapante, elemente din lemn, trecatori si altele). Traseul de flowline va fi mai lent, fara dificultati tehnice deosebite, mai larg decat cel de downhill, fara elemente naturale periculoase. Acest traseu poate fi parcurs, cu usurinta, si de catre amatori”, spune Dan Pohrib, coordonatorul proiectului si organizatorul competitiei Playbike-On The Rocks.

Lista partenerilor in proiect este deschisa

Printre entitatile implicate pana acum in proiect se numara Devron prin DHS, RAP Group, Schaeffler Romania, dar lista ramane deschisa pentru companiile care doresc sa isi asocieze imaginea cu prima structura sportiva de acest gen din Romania.