Ciclism: Tibiscus Timisoara sarbatoreste 9 ani de existenta, cu o tolba de medalii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Infiintat in octombrie 2002 ca o asociatie sportiva universitara destinata exclusiv ciclistilor, Clubul Sportiv Tibiscus din Timisoara se transforma, la 29 iunie 2005, intr-un club sportiv cu mai multe sectii si obtine statutul juridic pentru a putea functiona sub aceasta denumire.

La 9 ani de la infiintare, aniversati in weekendul recent incheiat (28-29 iunie 2014), CSTibiscus se bucura de un palmares si de o recunoastere impresionanta in lumea ciclismului, triatlonului sau schiului romanesc pentru sportivi amatori: 125 de actiuni organizate, participari la aproape 600 de actiuni nationale si internationale, 871 locuri pe podium (din care 365 locuri I), 7 titluri de campion national si 3 recorduri mondiale.

Cele mai recente succese

Numai in ultimele doua weekenduri, participand la concursurile de MTB Moneasa MTB Maraton, Cupa Concordia XC si Maratonul Zimbilor Tarcu, ciclistii de la Tibiscus au adunat 12 medalii, din care 5 de aur. La triatlonul de exceptie X-Man Romania, au obtinut un titlu de campion national, iar la Campionatele Nationale de Sosea, o clasare foarte buna pentru un cadet aflat la prima sa competitie de anvergura.

Cei mai buni sportivi

Aceste rezultate extrordinare se datoreaza unei daruiri deosebite, prin care elevii, studentii sau angajatii, membri ai CSTibiscus, se antreneaza in timpul lor liber, pentru a participa la competitii din tara si strain─âtate. Dintre acestia, trebuie sa ii amintim pe Dana Torok si Florian Dobrin la triatlon, Mihai Babaita, Emil Chepetan si Titel Rusinaru la ciclism de sosea, sau Elena si Alex Fodor, Zsolt Kovacs, Cristian Jidovu, Darius Radu si Marius Ionascu la mountain bike.

Cu cei aproape 50 de sportivi, din care in 2014 doi au licenta Union Cycliste Internationale, CSTibiscus este afiliat la Federatia Romana de Ciclism (de la infiintare), iar din anul 2007 este membru fondator al Federatiei Biciclistilor din Romania.

Cum intreaga activitate se desfasoar─â pe baza veniturilor obtinute din taxe si cotizatii, precum si din sponsorizari, membrii clubului doresc pe aceasta cale sa multumeasca tuturor celor care, prin sume de bani sau produse, au ajutat la acest palmares si promit ca rezultatele bune vor continua si pe viitor. (text si galerie foto: CSTibiscus)