Competitii de ciclism montan la Avrig, Paltinis si Sibiu: Triada MTB 2015

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Triada MTB a devenit deja un brand in organizarea de competitii de mountain bike din Romania si noi, echipa Clubului Sportiv Pro Cycling din Sibiu, avem responsabilitatea de a mentine buna organizare a celor 3 etape la nivelul de pana acum.

Prima etapa - Avrig Mountain Bike Race

In 2015 vom avea trei modificari importante. In primul rand este vorba de prima etapa, care se va desfasura la Avrig sub numele de „Avrig Mountain Bike Race”. Va fi un traseu de aproximativ 45 km, cu o dificultate tehnica medie, accesibil majoritatii practicantilor de mountain biking, traseu ce se intinde pe zonele deluroase din jurul orasului Avrig, la 26 km est de Sibiu. Data de desfasurare este 30 mai.

A 2-a etapa - Paltinis MTB Project

A 2-a etapa ramane la Paltinis, statiunea montana aflata la cea mai mare altitudine din Romania, si va avea loc in perioada 11 – 12 iulie. Etapa de la Paltinis se va numi in 2015 „Paltinis MTB Project” si include o competitie Elite, categoria C2 in calendarul UCI. A doua noutate despre care vorbeam la inceput o reprezinta mutarea competitiei de cross country la Arena Platos, unde va fi amenajat un traseu modern si spectaculos pe care intentionam sa organizam competitii internationale incepand din 2015. La Paltinis vor fi doua zile de concurs, XCO sambata si XCP duminica, clasamentul etapei fiind dat de cumularea rezultatelor din cele doua zile.

A 3-a etapa - Geiger MTB Challenge

Cea de-a 3-a etapa ramane clasicul „Geiger MTB Challenge”, in 23 august la Sibiu, aflat la cea de-a 8-a editie, cu cele 3 trasee: lung, scurt si incepatori. Traseul lung va suferi cateva modificari pentru a deveni mai compact si mai spectaculos. Incercam sa atragem un numar cat mai mare de participanti la competitia de incepatori, care din 2015 se vrea a fi o tura de cicloturism, mai mult decat o competitie. Astfel, taxa de participare va fi una modica, iar la final va fi publicat un clasament, dar nu se va organiza o premiere pentru incepatori.

Inscrieri deschise din 15 februarie. Numar limitat de participanti.

A 3-a noutate importanta o reprezinta limitarea numarului de participanti la 350. Inscrierile vor fi deschise in data de 15 februarie si pana in 15 aprilie, se vor putea inscrie doar participantii la toate cele 3 etape.

Medaliile de participare la cele 3 etape vor forma unul din cele mai ravnite trofee, discul Triadei MTB. Toate detaliile legate de inscrieri, program, trasee, clasamente etc. vor fi publicate pe site-ul www.bikeromania.ro si pe pagina de Facebook.

Cele 3 competitii vor fi organizate cu sprijinul si in colaborare cu Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Sibiu si Primaria Avrig. (comunicat si galerie foto: CS ProCycling)