Concurs de inot pentru sportul de masa la Bucuresti, la Clubul Floreasca

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cupa Swim a fost o intrecere de inot, organizata pe doua sectiuni (pentru inotatori legitimati, respectiv pentru inotatori amatori, nelegitimati), ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, la Clubul Floreasca. Printre cele cinci cluburi de inot din Romania, care au luat parte la eveniment si care au inscris cate mai multe echipe in competitie, s-a numarat si Scoala pentru sanatate prin miscare SANpitic din Brasov.

Pregatiti de conf. dr. Roxana Buzescu si prof. univ. dr. Silviu Cioroiu (antrenor maestru de inot, cadru didactic al Universitatii Transilvania din Brasov, Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane), micii inotatori brasoveni, cu varste de 5-13 ani, s-au remarcat prin doua echipe. In clasamentul sportivilor nelegitimati, formatia SANpitic 1 a obtinut locul 1 (cu 4.825 metri inotati), iar garnitura SANpitic 2 s-a clasat pe locul 4 (cu 3.660 metri inotati). Fiecare din cele doua echipe a avut cate 10 copii in componenta, care au inotat fiecare cate 10 minute, la final cumulandu-se distanta totala pe care au parcurs-o.

„Participarea la astfel de concursuri, destinate sportului de masa, este extrem de importanta pentru mentinerea copiilor in jocul practicarii consecvente a exercitiului fizic, sub orice forma. Felicit pe aceasta cale toti parintii care isi indruma copiii sa practice regulat sportul de masa! Este un pas sigur spre mentinerea sanatatii!”, declara prof. univ. dr. Silviu Cioroiu.

Urmatoarea competitie de acest gen la care inotatorii de la SANpitic vor lua parte va avea loc, cel mai probabil, in cursul lunii iunie, la Brasov.