Federatia Romana de Taekwon-do ITF implineste 15 ani de activitate

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Taekwon-do este un mod de viata. Este o arta martiala fara egal in ceea ce priveste forta si tehnica. Taekwon-do indica antrenamentul mental si tehnic pentru lupta neinarmata, cat si ca sistem pentru sanatate, incluzand tehnici de lovire cu pumnul si piciorul, blocaje si eschive din calea loviturilor adversarului, pentru distrugerea rapida a lui folosindu-ne de avantajele pe care acesta le ofera in timpul miscarii sale.

Primavara anului 2015 este pentru Federatia Romana de Taekwon-do I.T.F. un motiv de sarbatoare, deoarece organizatia implineste 15 ani incununati de activitati si performante. Sedinta in urma careia s-au pus bazele legale de infiintare a Federatiei a avut loc in anul 2000 la Petrosani, cu participarea a 15 structuri sportive cu personalitate juridica din tara.

De 15 ani, Federatia promoveaza cu mandrie taekwon-do-ul romanesc de performanta, atat in tara, cat si in strainatate. Cu ocazia Campionatului National de Taekwon-do pentru Juniori I si Seniori, desfasurat in perioada 27 februarie - 1 martie 2015 la Petrosani, Federatia si-a premiat membrii de seama care au contribuit la promovarea taekwon-do-ului romanesc in cei 15 ani de activitate. Domnul Alexandru Muresan, centura neagra 6 DAN, in prezent directorul tehnic al Federatiei si unul dintre veteranii taekwon-do-ului romanesc , domnul Cristinel Popa, centura neagra 2 DAN, unul dintre pionierii taekwon-do-ului si domnul Cosmin Oprescu, centura neagra 2 DAN, presedintele in functie al Federatiei au primit trofee si premii de recunostinta pentru activitatea desfasurata in cadrul organizatiei. 

La eveniment au luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale din orasul Petrosani: domnul primar, Tiberiu Iacob Ridzi si o parte dintre consilierii locali, alaturi de membrii din conducerea Federatiei: domnul presedinte Cosmin Oprescu (centura neagra 2 DAN), domnii vicepresedinti Adrian Bibu (centura neagra 2 DAN) si Ciprian Banea (centura neagra 5 DAN), domnul Mihai Hondru (centura neagra 5 DAN), secretarul general al Federatiei.

Lotul national de taekwon-do I.T.F. a reprezentat cu cinste Romania la cele mai importante competitii nationale si internaĊ£ionale din domeniu, iar in prezent se pregateste pentru participarea din acest an la Campionatul Mondial de Taekwon-do I.T.F. din Italia si la Campionatul European de Taekwon-do I.T.F. din Scotia unde spera ca, la fel ca in anii precedenti, sa obtina rezultate extraordinare.

Activitatile Federatiei se desfasoara cu sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului. Mai multe informatii gasiti pe site-ul Federatiei www.taekwondo-itf.ro sau pe pagina oficiala de Facebook www.facebook.com/FRTaekwondoITF. (comunicat: FR Taekwon-do I.T.F.)