Fitness, Cluj Arena: Peste 900 de participanti la prima editie Living Fit

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Peste 900 de participanti, peste 30 de instructori si nutritionisti, peste 130 de sponsori, parteneri, promotori si 16 expozanti s-au reunit, pe Cluj Arena, in ziua de 18 mai 2014, in cadrul primei editii Living Fit.

Living Fit, evenimentul de sanatate prin sport si nutritie, desfasurat sub deviza „Passion for a healthy life”, si-a deschis portile primei editii in data de 18 mai, pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca. Initiat cu scopul de a promova un stil de viata activ si echilibrat, Living Fit a reunit peste 900 de participanti si peste 130 de sponsori, parteneri si promotori la prima editie. 56 de clase de sport si 9 clase de nutritie au fost conduse de cei peste 30 de instructori si nutritionisti de top. 

Evenimentul a debutat cu o clasa de dans aerobic sustinuta de spanioul Julio Papi, numit de catre revista de profil Performance ca fiind „cel mai influent instructor de fitness”. Evenimentul a continuat cu activititati de cycling, ironBox, kangoo jumps, deepWork, bodyArt, portdebras, dans, pilates, capoeira, tae-bo, circuit training, steel tonic, stil combat, slim fast, TRX, arte martiale etc., desfasurate in paralel pe 3 scene diferite. Programul a fost completat de 8 ateliere de nutritie, o expozitie de produse de profil, de activitati pentru copii, demonstratii de prim-ajutor, testari, masaj, precum si de un bootcamp in care echipele inscrise au concurat pentru a sustine participarea lui Dacian Makzin la campionatul mondial de tenis de masa pentru paralimpici, care se va desfasura in septembrie la Beijing.

„Este o provocare imensa sa organizezi un eveniment de amploare in ziua ce urmeaza celui mai mare concert din Romania si in acelasi spatiu, cum e cazul nostru. Este o provocare sa pleci de la zero, cu un concept nou pe piata din Romania, cu o echipa de doar 6 oameni formata pe parcurs, cu un calendar de 4 luni de zile si sa poti aduce in fata publicului 34 dintre cei mai apreciati instructori de sport si nutritionisti dieteticieni si un progoram variat de 56 de clase, desfasurate in paralel pe 3 scene diferite. Ne bucura enorm ca raspunsul clujenilor, si nu numai, a fost unul atat de entuziast cu privire la conceptul Living Fit, si ne dorim ca acest eveniment sa devina recurent. De asemenea le suntem recunoscatori celor peste 130 de sponsori, parteneri, sustinatori si promotori care ne-au sprijinit in aceasta initiativa, precum si celor 80 de voluntari” – a declarat Orsi Sranko, initiatoarea proiectului Living Fit.

Impresii la sfarsitul evenimentului

Partenerii, dar si participantii, au raspuns pozitiv acestei prime editii si invitatiei de a forma impreuna o comunitate prin care sa promovam un stil de viata activ si echilibrat.

„Prin evenimentul Living Fit, domeniului nutritional i-a revenit, asa cum merita, un rol decisiv in stilul de viata al unui om preocupat de sanatate, sport si preventie” – spune Anca Ignat, nutritionist dietetician.

„Pentru mine, Living Fit este un inceput plin de potential, care poate deveni un eveniment de profil de referinta. M-am bucurat sa am sansa sa testez atatea tipuri de sport intr-o singura zi, sa aflu recomandari si raspuns la intrebari despre alimentatie corecta si, mai ales, sa fac sport in aer liber pe o vreme superba alaturi de un numar atat de mare de participanti. Este foarte reconfortant. Astept editia urmatoare” – spune Alexandru, participant la Living Fit.

„A fost de vis. As participa in fiecare weekend la aşa ceva! Doamne cat mi-a placut, numai la cyclingul de ieri imi sta mintea.” – spune Ioana, participant la Living Fit.

Conceptul Living Fit porneste de la ideea ca miscarea si alimentatia corecta sunt surse de sanatate. Living Fit se doreste parte dintr-o initiativa mai larga organizata sub deviza „Pasiune pentru o viata sanatoasa”, prin care Asociatia INFitness sa promoveze in randul publicului larg un mod de viata activ si echilibrat din punct de vedere nutritional.

Reusita proiectului Living Fit, organizat de Asociaţia INFitness, se datoreaza implicarii si sprijinului  sponsorilor HERBALIFE, Farmec, WebCar, Amera Grup, al sustinatorilor Wattech, Mutantii, Club Moving, Cluj Arena, Castle Inn, Fleur du Flavours si al partenerilor World Class, Move On, Kangoo Club, Plafar, Iullius Mall, Starbucks, Samsara, Saladbox, Tengu, Spot Advertising, 313.ro, PMA, Consiliul Judetean, Primaria locala, Fundatia Comunitara Cluj, Youth Bank, Universitatea Babes Bolyai, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, UMF lista continua.

INFitness este o asociatie sportiva care are ca scop realizarea unui interes de grup, prin promovarea unui stil de viata sanatos ce presupune o alimentatie sanatoasa, corecta si practicarea sportului de masa in randul populatiei de toate varstele, in special in randul tinerilor. (comunicat si galerie foto: Living Fit)