Fotbal american: Cluj Crusaders castiga la „masa verde” cu Baia Mare Miners

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Sezonul regulat al Conferintei de Nord-Vest a Campionatului National de Fotbal American (CNFA) s-a incheiat in acest weekend.

In ultimele meciuri, Timisoara 89ers a reusit sa treaca fara probleme de Mures Monsters, impunandu-se la Targu Mures cu scorul 62-0.

Este de apreciat ca echipa gazda a organizat si un eveniment caritabil. Pentru ca data meciului a coincis cu Ziua Internationala a Copilului, Mures Monsters s-au gandit si la copiii nevoiasi din judet, pentru care au organizat o colecta de jucarii, haine si rechizite scolare. Acestei initiative s-au alaturat si sportivi banateni, dar si brigada de arbitri.

Echipa din Baia Mare a anulat meciul

Cluj Crusaders a castigat meciul cu Baia Mare Miners la „masa verde”. Echipa locala a fost anuntata, in prealabil, de conducerea echipei baimarene ca meciul care avea sa se desfasoare sambata a fost anulat. Diversele probleme cu care se confrunta nou infiintata echipa de fotbal american de la Baia Mare a adus clujenilor victoria cu scorul de 1-0, fara a mai fi nevoita sa efectueze deplasarea in Maramures.

Prima semifinala a Campionatului de Fotbal American, pe 21 iunie

Astfel, in fruntea clasamentului Conferintei de Nord-Vest a CNFA se afla Timisoara 89ers, care a castigat toate meciurile, urmata de Cluj Crusaders, care a pierdut in Banat, Mures Monsters, care a reusit sa triumfe doar in fata echipei maramuresene, si Baia Mare Miners, care nu a acumulat nici o victorie.

In functie de aceste rezultate, Cluj Crusaders va disputa urmatoarea confruntare la Bucuresti, unde va da piept cu invingatoarea Conferintei de Sud pe 21 iunie, in prima semifinala a CNFA. O zi mai tarziu, Timisoara 89ers cel mai probabil, isi va juca sansa, pe teren propriu, pentru a se califica in RoBowl V (Finala CNFA), cu ocupanta locului secund din Conferinta de Sud.

Reprezentantele Conferintei de Nord-Vest isi vor afla adversarele din semifinale abia in 8 iunie, dupa desfasurarea derby-ului dintre Bucuresti Warriors si Bucuresti Rebels. Pe langa victoria obtinută in acest meci, una dintre cele doua echipe bucurestene va deveni liderul Conferintei de Sud.

Stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara va gazdui atat finala mica, cat si finala RoBowl V, pe data de 6 iulie 2014. (comunicat si sursa foto: Dragos Pop/ Cluj Crusaders)