Inot pentru adulti la Timisoara

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani.

In Romania, istoria inotului masters incepe doar din 2007, prima editie a campionatului national de inot masters a avand loc in 2011.

Clubul de Inot Masters Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarandu-se fosti sportivi de performanta, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

De altfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sunt organizate si in alte orase.

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot Masters Timisoara pot obtine detalii pe www.timisoara.inot-masters.ro, prin e-mail contact@timisoara.inot-masters.ro, respectiv prin fax: 0356.816.474. (text: Mihai Lisetchi, sursa foto: Masters Timisoara)