Maraton Apuseni msg systems, castigatorii din 2014

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Aproximativ 700 de alergatori au trecut linia de sosire sambata, 24 mai 2014, la cea de-a 4-a editie a Maratonului Apuseni msg systems, ce s-a desfasurat in statiunea Muntele Baisorii din judetul Cluj. 362 de persoane au reusit sa termine cursa de semimaraton, in timp ce la proba de maraton au ajuns la finish 183 de alergatori, iar la categoria family au participat peste 150 de parinti si copii.

Concurs international pentru amatori si profesionisti

Competitia de trail running din Muntii Apuseni este una dintre cele mai asteptate din Romania, la editia din acest an numarandu-se alergatori amatori si profesionisti din toate colturile tarii: Cluj-Napoca, Bucuresti, Arad, Oradea, Targu Mures, Timisoara, Braila, Galati, Brasov, Alexandria, Caransebes, Pitesti, Suceava si chiar din strainatate, la eveniment participand concurenti din Germania, Franta, Statele Unite, Bulgaria, Republica Moldova, Spania si Kazakhstan.

„Putem vorbi deja de o adevarata traditie in ceea ce priveste Maratonul Apuseni msg systems, de 4 ani evenimentul nostru creste cu fiecare editie, atat din punct de vedere al calitatii, cat si din perspectiva numarului de participanti, iar aici nu ne referim doar la alergatori, ci si la apartinatorii acestora, parteneri, sponsori, organizatori si voluntari, carora dorim sa le multumim mult pentru implicare. Interesant anul acesta a fost ca alergatorul cel mai tanar a avut 7 luni si impreuna cu mama sa a reusit sa termine cursa de 2,2 km in doar 50 de minute la proba family. La polul opus, cel mai in varsta concurent a fost Mosion Gheorghe, in varsta de 81 de ani, un veteran al concursului nostru, ce pentru prima data a alergat la proba de maraton, pe care, de altfel a si terminat-o cu succes, el fiind un obisnuit al semimaratoanelor. Valoarea premilor acordate in acest an a crescut si ea, fiind de aproximativ 26.500 lei, iar evenimentul nu s-ar fi bucurat de un asa success daca nu ar fi fost si cei 130 de voluntari” declara Razvan Samoila, coordonatorul evenimentului.

Podiumurile Maraton Apuseni msg systems 2014

La proba de maraton masculin, castigatorii acestei editii la categoria open au fost: Laza Florin Marcel din Baleni (03:52:00), urmat, la doar 33 de secunde, de clujeanul Bogya Tamas, fostul campion al primelor 3 editii, locul trei fiind ocupat de Bostan Adrian Alexandru din Sibiu, cu timpul de 03:56:39.

La maraton feminin, ocupantele primelor locuri au fost: Tanase Gianina din Timisoara (05:16:48), Marin Daniela din Brasov (05:28:13) si Neacsu Floricica din Galati (06:04:23).

Tot la categoria open, premiantii probei de semimaraton masculin au fost: locul I Mineran Constantin Gabriel din Ineu (01:31:41), urmat indeaproape de ocupantul locului II, Miklos Artur din Targu Lapus (01:34:53) si al locului III, Bogya Gergely din Cluj Napoca (01:36:41).

La semimaraton feminin castigatoarele au fost: locul I Mutter Ingrid din Brasov (01:54:57), locul II Mica Ioana din Cluj Napoca (01:59:59) si locul III Yana Sandieva din Bulgaria (02:05:55).

„Felicitam toti participantii si ne mandrim ca printre premiantii pe categoriile de varsta se numara si 4 membri ai Clubului Alpin Roman, sectia Universitara Cluj:  locul 3 la maraton - Varga Laura Simona (categoria F 40-49) si Papp Csaba (M 40-49) si locul 2 la semimaraton - Andreica Adriana Maria (F 30-39) si Gabor Aron (M 30-39)”, adauga Razvan Samoila.

Traseele competitiei

Traseul a avut punctul de start si sosire in zona Pensiunii Skiland, la o altitudine de 1390 m, si s-a desfasurat pe ruta: Plopis – Izvorul Gabrienii – Sesul Cald – Coltul Rotund – sub vf. Pietrele Marunte – Crucea Crencii – Bocsesti – Sagagea – Stiolne – Cornu Pietrii – Valea Tisei – Dealul Boinic – Valea Vadului.

Proba de maraton s-a derulat pe un traseu compus din 4 tronsoane si o diferenta de nivel de 2.230 m, in timp ce ruta de semimaraton a fost compusa din 2 tronsoane si o diferenta de nivel de 883 m.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment ce sta sub umbrela Clubului Alpin Roman (CAR), asociatie ce promoveaza sporturile montane si isi desfasoara activitatea specifica inca din anul 1936. Sectia Universitara Cluj, organizatorul maratonului, este una dintre cele mai puternice sectii CAR, infiintata in ianuarie 2005 de catre un grup de alpinisti clujeni, ce numara astazi peste 150 de membri activi. (comunicat si sursa galerie foto: Raluca Marcu/ D’Avantage Consult)