Maraton Apuseni, Muntele Baisorii: 600 de alergatori la startul editiei 2014

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Aproximativ 600 de alergatori, amatori si profesionisti, se vor alinia la startul celei de-a 4-a editii a Maratonului Apuseni msg systems, in data de 24 mai 2014 in statiunea Muntele Baisorii din judetul Cluj. Competitia de trail running ce strabate Muntii Apuseni este una dintre cele mai asteptate din tara si atrage anual sute de participanti din intreaga Romanie.

Maraton Apuseni 2014, program

Evenimentul va debuta vineri, 23 mai, incepand cu ora 16:00, cand se vor deschide birourile de validare a inscrierilor si se vor acorda pachetele de intampinare pentru participanti. Kit-urile vor fi inmanate personal concurentilor, pe baza cartii de identitate. In ceea ce priveste programul, se vor organiza trei sedinte tehnice pentru participantii la maraton si semimaraton (in 23 mai la ora 19:30 si 21:00, in 24 mai la ora 8:00) si o sedinta pentru cei inscrisi la proba Family (24 mai, ora 10:00). Startul la maraton se va da la ora 9:00 la Pensiunea Skiland, la semimaraton la ora 10:00, iar dupa jumatate de ora si cei de la categoria Family vor incepe cursa.

Echipele castigatoare la proba dedicata familiei vor fi premiate in cadrul unei festivitati ce va avea loc la ora 13:30, urmata de Pasta Party, iar concurentilor de la maraton si semimaraton li se vor inmana premiile in cadrul ceremoniei de la ora 20:00. Evenimentul se va incheia cu o petrecere dedicata atat alergatorilor, cat si organizatorilor si voluntarilor acestei editii.

„Ne bucuram ca in acest an evenimentul nostru a prins amploare, ca am putut ridica standardul in ceea ce priveste oferirea unor kit-uri de participare mai consistente si ca maratonul devine din ce in ce mai cunoscut si apreciat. Locurile sunt ocupate aproape in totalitate, pe listele de inscriere avand in acest moment 205 alergatori la proba de maraton si 376 la proba de semimaraton. Se vor mai putea face cateva inscrieri si la fata locului, incepand de vineri dupa amiaza, insa nu se vor putea garanta pentru ele pachetele participantului, acestea acordandu-se in ordinea solicitarilor primite” declara Razvan Samoila, coordonatorul maratonului.

Categorii si probe

Probele de maraton (42,8 km) si semimaraton (21,1 km), feminin si masculin, se vor desfasura pe 4 categorii de varsta: 16-29, 30-39, 40-49 si 50+, precum si la categoria open. La proba Family (3,2 km) vor participa echipe formate dintr-un adult si un copil de pana la 16 ani, impartite dupa varsta copilului: 0-3, 4-6, 7-9, 10-12 si 13-15 ani. Traseul va fi marcat corespunzator si va contine: 1 punct de hidratare, puncte de control (7 pentru maraton si 4 pentru semimaraton) si puncte de alimentare (7 pentru maraton si 3 pentru semimaraton), unde se vor gasi bauturi energizante, apa, fructe, glucoza.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment ce sta sub umbrela Clubului Alpin Roman, asociatie ce  promoveaza sporturile montane si isi desfasoara activitatea specifica inca din 1936. Aproximativ 300 de membri si simpatizanti, dintre care cataratori, speologi, alpinisti, alergatori, drumeti, practicanti de schi alpin si biciclisti montani iau parte anual la activitatile propuse de club, in cadru restrans sau in cadrul celor 4 evenimente nationale pe care acesta le organizeaza (Cupa mondiala de escalada pe gheata – etapa Romania Busteni, Maraton Apuseni msg systems, CAR Climb Fest si Festivalul Alpin - Busteni). Sectia Universitara Cluj, organizatorul maratonului, este una din cele mai puternice sectii C.A.R., infiintata in ianuarie 2005 de catre un grup de alpinisti clujeni, ce numara astazi peste 150 de membri activi. (comunicat: Raluca Marcu/ D’Avantage Consult)