Motocross: Adrian Raduta si Top Cross TCS semneaza cu Yamaha Romania

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Adrian Raduta culege roadele muncii sale de pe parcursul sezonului 2014, incheiata cu cucerirea celui de-al treilea sau titlu de campion est european de motocross. Liderul echipei Top Cross TCS stie exact care va fi motocicleta cu care va alerga la curse si chiar mai mult, stie asta pentru urmatorii cinci ani! Adrian Raduta a semnat de curand un contract de sponsorizare cu Motodynamics SRL, reprezentant oficial al Yamaha Motor Company in Romania, prin intermediul Dual Motors, dealerul Yamaha numarul unu in tara noastra.

De acest pachet de sponsorizare se vor bucura nu doar Adrian Raduta, ci si sportivii echipei Top Cross TCS, cu totii urmand a primi sprijin direct de la departamentul specializat in curse al Yamaha, este vorba despre Yamaha Rinaldi Research & Development, aceeasi structura care sustine din punct de vedere tehnic pilotii Yamaha care concureaza in campionatele mondiale si europene.

Adrian Raduta: „Este marca de motociclete cu care am debutat in motocross”

„Practic pentru mine este vorba despre o intoarcere la Yamaha, intrucat aceasta este marca de motociclete cu care am debutat in motocross. Primele mele curse de motocross le-am alergat pe un YZ85 si am continuat sa alerg pe Yamaha pana in 2008. Pot spune ca sunt incantat sa o fac din nou, dar si de faptul ca echipa Yamaha Romania a inteles ca motocrosul romanesc merita sustinut. Ma bucur ca munca pe care am depus-o pentru clubul Top Cross TCS a contat, ca  infrastructura, experienta si logistica de care dispunem au avut un cuvant de spus in alegerea facuta de Yamaha Romania”, spune Adrian Raduta.

Marca Yamaha a lansat o adevarata ofensiva in lumea curselor off-road, condusa de crosserele YZ450F si YZ250F, care s-au dovedit a fi extrem de competitive la nivel mondial. In 2014, Yamaha a obtinut titlul de vicecampioana mondiala la motocross, gratie belgianului Jeremy Van Horebeek, iar modelele de clasa mica, YZ85 si YZ125 sunt recunoscute drept motociclete „scoala” pentru viitorii campioni.

„Sprijinul din partea departamentului racing conteaza enorm”, explica Adrian Raduta. „Vom beneficia ca echipa de un contact direct in Italia, o persoana careia ii putem pune intrebari si care ne va oferi feedback pentru rezolvarea diverselor situatii ce intervin in mod tipic in exploatarea unui motor la curse. Astfel, vom economisi timp si bani, eliminand secvente de incercare si eroare si este mare lucru sa ai asemenea sprijin la motocross”, a conchis triplul campion balcanic la motocross.

Ciprian Popescu: „Ma bucur ca Adrian a revenit la prima sa dragoste”

„Ma bucur ca Adrian a revenit la prima sa dragoste, Yamaha, si ma bucur pentru aceasta asociere de imagine intre un sportiv de talia sa si o marca de motociclete care, observam, s-a reinventat pe partea sportiva. Sunt convins ca performantele crosserului YZ250F si stilul de pilotaj al lui Adrian se vor imbina intr-o maniera fericita.  Am incheiat un parteneriat pe termen lung, iar rezultatele vor aparea pentru ambele parti si, la fel de important, pentru riderii Yamaha din Romania.”, a declarat Ciprian Popescu, manager general Dual Motors.

Theodoros Papadopoulos: „Ne-am hotarat sa ne implicam cat mai profund in motocrosul romanesc”

Theodoros Papadopoulos, marketing manager Motodynamics SRL, importator oficial Yamaha in Romania a declarat: „Sa lucram cu Adrian Raduta a fost o alegere fireasca pentru compania noastra, in momentul in care ne-am hotarat sa ne implicam cat mai profund in motocrosul romanesc. Adrian a demonstrat ca este un adevarat campion si ca este preocupat sa formeze noi generatii de rideri prin intermediul scolii sale de motocross. La Yamaha punem un mare accent pe felul in care un sportiv se dezvolta, in mod responsabil, intr-un mediu structurat si cu un program de antrenament riguros construit, pentru a face performanta. Tocmai de aceea, acest parteneriat se potriveste cu ADN-ul Yamaha si pe langa faptul ca ne asteptam sa castigam cat mai multe clase si campionate in Romania si in Estul Europei, dorim ca motocicletele Yamaha sa redevina prima alegere pentru riderii romani. Este un parteneriat de durata, prin care sportivii de la toate clasele, de la 85 cmc la 450 cmc vor avea acces la cele mai avansate motociclete din lume. Nu in ultimul rand, prin acest parteneriat, Yamaha ii primeste cu bratele deschise pe cei care vor sa isi atinga si chiar sa isi depaseasca limitele!” (comunicat si foto: Motocross Cup)