Motocross CUP, circuitul Corsarul Rosu: Top Cross TCS, in top si la proba noroiului

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Adrian Raduta, locul 1, MX1 / Virgil Corbea, locul 1, MX2 / Alex Rosu, locul 1 MX2, Juniori / Ionut Corbea, locul 2, MX2 Juniori

Circuitul Corsarul Rosu i-a pus la grea incercare pe pilotii care au participat la etapa a doua a Motocross CUP, desfasurata sambata, 31 mai 2014, iar riderii Top Cross TCS nu au facut exceptie!

Chiar si asa, cei patru rideri care reprezinta Romania in Campionatul Est European de Motocross au ocupat pozitiile fruntase la clasele MX1, MX2 si MX2 Juniori. Ploaia torentiala care i-a determinat pe organizatori sa anuleze mansa doi i-a oferit o motivatie suplimentara lui Adrian Raduta, „capitanul” Top Cross TCS folosindu-se de conditiile vitrege pentru a-si testa rezistenta si reflexele pe noroiul care a facut ca lucrurile sa fie mult mai dificile.

Adrian nu a renuntat la executiile tehnice spectaculoase pe trambulinele circuitului: „Desigur, intrarile pe rampe au fost mult mai delicat de abordat din cauza santurilor formate pe noroi. Aceste zone erau foarte alunecoase, dar faptul ca a plouat atat de tare ne-a avantajat pe undeva, intrucat noroiul pur si simplu nu se lipea de roti si de cadru. Tragand linie, a fost o mansa foarte distractiva”, spune pilotul Top Cross TCS.

Aceeasi nota entuziasta o regasim si in cazul lui Alex Rosu, castigatorul clasei MX2 Juniori: „M-am simtit foarte bine pe noroi, chiar daca am apucat sa ma antrenez doar o data pe acest circuit. Am avut un start bun si… asta a fost, am alergat fara probleme pana cand am vazut steagul de finis!”, spune Alex, care repeta astfel performanta de la Ciolpani, din prima etapa a Motocross CUP.

„Rivalul” sau la aceasta clasa si prietenul sau din paddock-ul Top Cross TCS, Ionut Corbea, a reusit un start foarte bun, plecand al patrulea la general, insa dupa cateva ture a scazut ritmul. Pana la urma, Ionut si-a intrat in mana, reusind sa-l prinda din urma pe Alex, fara ca insa sa poata ataca decisiv. Ar trebui sa fim surprinsi ca si lui Ionut i-a placut pe noroi? „Nu ma asteptam sa imi placa atat de mult cursa, in sensul ca circuitul a fost atat de bine pregatit, incat noroiul nu se lipea, era doar o suprafata alunecoasa, dar cu o baza solida, pe care se putea rula in conditii de siguranta”, ne ofera tanarul rider detalii.

Virgil Corbea este un pilot solid instalat la conducerea clasei MX2, ceea ce arata ca victoria sa din deschiderea sezonului nu a fost intamplatoare. Asta chiar daca Virgil a fost retinut de la motocross de catre sesiune si nu s-a mai urcat pe motor timp de doua saptamani inaintea cursei. „Am tras tare la antrenamente, incercand cateva tururi de revenire, in care am ramas prudent. M-a durut capul, apoi in calificari nu am fost multumit de cum am mers si nu ma asteptam la vreun rezultat notabil in cursa. Voiam doar sa ma acomodez cu traseul, sa ma distrez”, ne spune Virgil. Totusi, dupa un start foarte bun, in care i-a depasit pe concurentii de la aceasta clasa, Virgil s-a apropiat de Ionut Cojanu, locul trei la MX1, distantandu-se apoi. „Pana la urma a fost o cursa foarte dinamica si distractiva, parca niciodata nu mi-a placut asa de mult, traseul a fost foarte placut”, incheie el. (comunicat si galerie foto: Marc Sandu/ Motocross CUP)