Motocross: Pobleme pentru sportivii Top Cross TCS, la Campionatul Est European din Bulgaria

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Desfasurata in weekendul 21-22 iunie 2014 la Sliven, in Bulgaria, etapa a 4-a a Campionatului Est European de Motocross nu a fost una foarte fericita pentru sportivii Top Cross TCS.

Cel mai afectat este Alex Rosu, reprezentantul Romaniei la clasa MX 2 Junior, care s-a accidentat la incheietura mainii stangi, in urma unei aterizari nereusite pe o sectiune cu valuri. Circuitul de la Sliven a pus probleme tuturor pilotilor, pentru ca noroiul existent initial s-a uscat in ziua cursei, formand sleauri care, in special pe decolarile trambulinelor, au complicat mult evolutia pilotilor.

Desi ne-a obisnuit cu victoria la clasa MX1, Adrian Raduta a urcat de aceasta data „doar” pe treapta doi a podiumului, dupa cele doua manse. Adi a castigat a doua mansa, dar o alegere mai putin inspirata a cauciului in prima mansa a facut ca liderul echipei Top Cross TCS sa se claseze pe pozitia a treia, in spatele adversarilor sai directi din campionat, macedoneanul Cristian Iliovsky si bulgarul Nikolai Ioskev. Totusi, in clasamentul general provizoriu, Adrian Raduta a pierdut doar cateva puncte, ramanand in carti pentru un nou titlu de campion est-european.

Reprezentantul Romaniei la clasa MX2, Virgil Corbea, spune ca nu a fost foarte „activ” la Sliven, fiind al cincilea in calificari, incheind pe locul opt prima mansa si pe locul cinci mansa doi. „Nu a fost o cursa buna pentru mine, in prima mansa am cazut atunci cand eram in primii patru-cinci rideri si am recuperat greu pozitiile pierdute, facand si mai multe greseli, iar in mansa doi, desi am plecat al doilea din start si am mers o buna bucata de vreme pe locul trei, pe fondul unor greseli am pierdut doua locuri pe final”, declara Virgil la intoarcerea in Romania. „Dupa mai multe curse pe noroi, m-am acomodat greu cu traseul, cu sleaurile uscate si intarite”, concluzioneaza Virgil, care ramane insa pe locul trei in clasamentul general provizoriu al clasei sale.

Ionut Corbea, singurul reprezentant al Romaniei ramas in cursa la clasa MX2 Junior, la a carei conducere se afla in continuare, se declara relativ multumit de etapa de Sliven, tinand cont de dificultatea traseului. Ionut a incheiat ambele manse pe pozitia a sasea, avand un start mai bun in prima mansa, cand se afla pe pozitia a treia, dar din cauza unui pilot care a cazut in fata sa in primul viraj a pierdut pozitii si a fost dificil sa recupereze. „Astept cu nerabdare etapa din Serbia, care are loc chiar in acest weekend, imi place circuitul si vreau sa imi apar primul loc din clasamentul general provizoriu”, spune Ionut.

Cei trei romani ramasi in cursa, Adrian Raduta, Ionut Corbea si Virgil Corbea, spera intr-o intoarcere cat mai rapida a colegului lor Alex pe circuitele de motocross si pregatesc deja etapa din Serbia. „A fost o etapa cu probleme, care demonstreaza ca a participa la toatele etapele Campionatului Est European de motocross nu este o croaziera de placere. Circuitele sunt dificile, deplasarile pot ajunge la mii de kilometri, iar pilotii locali sunt extrem de ambitiosi. Tocmai de aceea, o astfel de participare este necesara pentru a ne asigura un bun nivel nivel sportiv si a ne face competitivi pentru competitii mai dificile”, a conchis Adrian Raduta. (text si sursa foto: Marc Sandu/ Motocross Cup)