Motocross: Top Cross TCS urca Romania pe podiumul etapei est-europene din Bosnia

Detalii
Comentarii
Galerie foto

• Adrian Raduta, locul 1, MX1/ • Virgil Corbea, locul 1, MX2/ • Ionut Corbea, locul 2, MX 2 Juniori/ •   Alex Rosu, locul 3, MX2 Juniori

Desfasurata in weekendul 14-15 iunie 2014, etapa a patra a Campionatului Est European de Motocross a insemnat o deplasare de aproape 2.000 de kilometri pentru pilotii echipei Top Cross TCS, pana in Kresevo, in Bosnia, nu departe de Sarejovo. Aventura celor patru sportivi care reprezinta Romania in acest campionat s-a incheiat, ca si pana acum, pe podium.

Adrian Raduta a castigat fara probleme ambele manse la clasa MX1, consolidandu-si avansul in clasmentul general provizoriu. Cursa pe care Adrian a facut-o la Kresevo o fost pur si simplu o alta cursa pe ploaie si noroi, la doar doua saptamani dupa cea in care efectivul de piloti Top Cross TCS dadea piept cu elementele naturii la Bolintin Vale, in Motocross Cup. Totusi, circuitul bosniac a fost mult mai simplu din punct de vedere tehnic decat cel botezat „Corsarul Rosu” si pregatit de Adrian. La Kresovo a fost vorba mai mult despre urcari, dintre care una destul de pietroasa, coborari si prea putin elemente de dificultate care sa-i testeze pe piloti, cu exceptia santurilor sapate in noroiul ce devenea mai lipicios la fiecare trecere pe circuit...

Ionut Corbea a castigat prima mansa, insa, in urma unui start mai slab in mansa doi, a plecat doar al treilea in cursa, pentru a cadea de… trei ori. Din fericire a fost vorba de niste cazaturi usoare, datorate noroiului, care nu l-au impiedicat sa urce la sfarsitul zilei pe treapta doi a podiumului. Cel mai tanar dintre fratii Corbea conduce in clasamentul general provizoriu al clasei MX2 Junior, unde este urmat de catre Alex Rosu, la doar un punct diferenta! Suspansul este maxim, dar macar suntem asigurati ca un roman va urca la sfarsitul sezonului pe prima treapta a podiumului. Fie ca va fi vorba despre Ionut sau de Alex, titlul de campion est-european la motocross va da bine in CV-ul sau de rider!

Sunt prieteni in afara circuitului, sunt separati doar de catre un punct in campionat si putem spune ca ceea ce face unul, risca sa fie prompt „preluat” de catre celalalt! Alex a avut si el parte de trei tumbe usoare pe circuit, insa in prima mansa, pe care a terminat-o pe locul trei, dupa ce a reusit sa-si croiasca drum printre concurenti si sa recupereze. Mai atent si mai motivat in mansa doi, Alex a reusit sa castige locul doi, urcand la sfarsitul zilei alaturi de Ionut pe podium, pe locul trei! Cum mai sunt inca etape de alergat in est-european, lupta ramana deschisa intre cei doi tineri si ambitiosi rideri!

Virgil Corbea, reprezentantul Romaniei la clasa MX2, actualmente pe locul trei in clasamentul general provizoriu, s-a clasat pe locul intai dupa cele doua manse disputate. „Am avut un start bunicel in prima mansa, dupa care am avut o lupta cu un <erou local>, care s-a suparat probabil ca am reusit sa-l depasesc pe un exterior”, povesteste Virgil. Sportivul Top Cross TCS cade in urma acestei dure lupte unde la unu, isi rupe placa de numar, intra la standuri, unde mecanicii Top Cross TCS rezolva prompt problema, reintra in cursa si… recupereaza, trecand primul linia de finis!

 Campania celor patru piloti Top Cross TCS in Campionatul Est European de Motocross este departe de a se fi incheiat, la jumatatea sezonului, cei patru romani fiind in carti pentru a se intoarce acasa cu titlurile de campion la clasele MX1, MX2 si MX2 Junior! (comunicat si sursa foto: Marc Sandu/ Motocross Cup)