Peste 1000 de alergatori au trecut linia de finish la Crosul Padurii powered by Telekom!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Crosul Padurii powered by Telekom, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat in Romania in sprijinul unui proiect de mediu, a avut loc sambata, 28 martie 2015, in Parcul Tineretului. Peste 1000 de participanti au alergat pentru a sustine impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii, prin programul Padurea Copiilor. In 2015, Crosul Padurii a fost sustinut de Telekom Romania, prin campania Miscarea face bine powered by Dolce Sport.

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila a organizat sambata, 28 martie 2015, in Parcul Tineretului din Bucuresti, cea de-a saptea editie a Crosului Padurii. In ciuda vremii mohorate, aproximativ 700 de alergatori amatori si profesionisti si 300 de copii, din totalul de 1350 de inscrisi, au trecut linia de finish la cele 4 curse ale competitiei: cursele de 5 si 10 km, cursa de 15 km Kaufland si cursele Copiilor (500m si 1000m). Cei peste 1000 de participanti au contribuit prin alergare la impadurirea Romaniei prin programul Padurea Copiilor: cate un puiet plantat si ingrijit pentru fiecare nou-nascut din Romania.

„Prin Padurea Copiilor, ne-am propus inca de la inceputurile proiectului sa rezolvam doua probleme dificile: lipsa de paduri din zona de campie si refacerea terenurilor degradate. Am fost fericiti sa aflam ca, prin evenimentele de alergare, sunt oameni care vor sa ne sustina!  Astfel, prin achitarea taxei la cursele Crosului Padurii, fiecare participant a devenit un donator pentru padurile propriilor copii!”, spune Teodora Palarie, coordonatorul programului de impaduriri, Padurea Copiilor, si coordonator eveniment Crosul Padurii.

Deviza editiei din acest an, „Alearga si zambeste!”, s-a regasit pe buzele si chipul participantilor, organizatorilor, voluntarilor si sponsorilor care nu s-au lasat descurajati de ploaia rece si foarte tomnatica pentru un weekend de sfarsit de martie si au venit sambata in Parcul Tineretului. Au mai provocat zambete si au destins atmosfera cei doi MC, Marius Matei si Vlad Pasencu, membrii Trupei Freeze si nelipsitul Veverix, mascota Crosului Padurii.

Crosul Padurii powered by Telekom a adus cu sine si o premiera deosebita si foarte romantica: o cerere in casatorie. Cu sprijinul echipei de organizare, un tanar indragostit a ingenuncheat si si-a cerut iubita de sotie inainte de finish-ul cursei de 5 km. Dupa un DA hotarat, cei doi au trecut linia de sosire logoditi si invingatori.

Si in 2015, data de 28 martie a fost aleasa pentru desfasurarea evenimentului in mod „special” in luna Padurii (15 martie - 15 aprilie), pentru a-i sensibiliza pe bucuresteni si nu numai, cu privire la una dintre cele mai delicate probleme ale sudului Romaniei: lipsa de paduri. Ca urmare a faptului ca Romania a pierdut 50% din suprafata impadurita in ultimii 100 de ani, zona cea mai vulnerabila la schimbarile climatice este sudul tarii. Pe lista judetelor cel mai slab impadurite la nivel national se numara Calarasi si Teleorman, judete in care organizatia ViitorPlus, organizatorul Crosului Padurii, desfasoara de 8 ani programul Padurea Copiilor. Inceput in 2007 sub indemnul „Adopta un copac!”, programul a contribuit pana in prezent la realizarea a peste 37 de hectare de padure (prin plantarea a peste 235.000 de puieti) pe terenuri degradate, in judetele slab impadurite din sudul Romaniei.

Inscrierea la cursele copiilor a avut si o nota educativa: copiii au fost invitati sa aduca o taxa simbolica de cel putin 2 kilograme de maculatura si 2 doze de aluminiu, pentru a intelege necesitatea colectarii selective si a reciclarii pentru mediul in care traiesc. Taxa simbolica a crescut in valoare pentru natura in acest an cu sprijinul EveryCanCounts Romania, promoteri ai importantei reciclarii aluminiului si parteneri Crosul Padurii powered by Telekom.

Pentru mai multe detalii despre Crosul Padurii, va rugam sa accesati www.crosulpadurii.ro. si  www.facebook.com/CrosulPadurii.

Parteneri Crosul Padurii powered by Telekom – editia 2015

Crosul Padurii powered by Telekom este sustinut de Telekom Romania prin campania Miscarea face bine powered by Dolce Sport.

Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor media principali Radio Romania, Radio Romania Actualitati si Radio Romania Bucuresti FM.

Multumim partenerului Kaufland Romania, sponsorul cursei de 15 km.

Multumim partenerilor principali: Amway - Nutrilite, Avis Rent a Car Romania, BibChip, Brigada de Voluntari, Bucharest Running Club, Coca-Cola HBC Romania, CS Dinamo Bucuresti, EveryCanCounts Romania, Primaria Municipiului Bucuresti - Directia de Cultura, Invatamant, Turism, Ro Club Maraton, SummerMag, Tupperware Romania si World Class Romania.

Parteneri media:  Green Hours, Time Trial Running, Alerg, insport.ro, Romania Pozitiva, Centrul de nutritie Superfit, mtb-tours.kerucov.ro, 4run.ro, ecoxtrem club, Martin Adventures, Adrenallina, Florin Simion, Florin Chindea, Vlad Lutic, Sportsplanner.ro, Ligia Pop, Raw Generation Expo, Trupa Freeze si Escapes Cafe & Pub. (comunicat si galerie foto: ViitorPlus)